Vidljive prve promjene na spisku Sampaolija
Foto: EPA

Zvijezdu precrtao

Vidljive prve promjene na spisku Sampaolija

Novi selektor argentinske reprezentacije Jorge Sampaoli objavio je na koje igrače računa u predstojećim utakmicama sa Urugvajom i Venecuelom.

Pred svoj debi u zvaničnim utakmicama Sampaoli (57) je sproveo radikalne izmjene, a na spisku se, zanimljivo, nije našlo ime Juventusovog napadača Gonzala Higuaina koji je - precrtan.

Na Sampaolijevom spisku se nalaze sljedeći igrači:

Golmani: Romero, Guzman, Rulli.

Odrbana: Mascherano, Fazio, Otamendi, Mercado, Pareja.

Vezni red: Banega, Biglija, Augusto Fernandez, Paredes, Pizarro, Di Maria, Acuna, Pastore, Lanzini, Salvio. 

Napad: Messi, Dybala, Icardi, Correa Joaqin, Sergio Aguero. 

Pred bivšim trenerom Seville je težak zadatak. Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama zauzima tek petu poziciju i plasman na Svjetsko prvenstvo joj je upitan, pa će naredna dva susreta biti od krucijalnog značaja. 

Prvu utakmicu Argentinci će odigrati protiv Urugvaja u gostima 1. septembra, dok je duel sa Venecuelom na programu pet dana kasnije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi