"Mučimo se otkako smo pustili Džeku"

Bivši igrač Cityja Trevor Sinclair tvrdi

"Mučimo se otkako smo pustili Džeku"

E. Škorić

U Manchester Cityju i danas žale za reprezentativcem BiH Edinom Džekom.

Džeko je sada već davne 2015. godine otišao iz Manchester Cityja i prešao u Romu, a Dijamant je svakako svojim golovima zavrijedio veliko poštovanje na Etihadu. Neki bivši igrači Cityja ga i danas prizivaju...

U emisiji TalkSport je bivši igrač Cityja Trevor Sinclair govorio o nekadašnjoj situaciji u klubu, prelaznom roku i usput se dotakao Džeke.

"Mislim da se mi mučimo otkako je otišao Džeko. On je bio odličan igrač za klub, kao što vidimo zabio je nevjerovatan broj golova za različite klubove. Morao je da ostane u Cityju. On je odlična 'plan B' opcija, visok je, igrač koji može da zadrži loptu, mučimo se s tim otkako je on otišao. Iako smo imali Aguera nismo imali taj plan B, takvog igrača", istakao je Sinclair.

On smatra da bi Harry Kane bio prava zamjena za Džeku. Iako je engleski reprezentativac ljetos bio nadomak transfera u City, ostao je u Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pomalo sam zbunjen što nismo doveli napadača poput Kanea. Bio sam uzbuđen, jer bi on promijenio način na koji City igra“, rekao je Sinclair.

Džeko je u međuvremenu postao igrač Intera i sjajno je otvorio sezonu sa četiri postignuta gola na pet mečeva Serije A.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

epa
pa doveli ste onog Bountya (Bony-a) da ga zamjeni pa gdje je sad taj igrac..
13 0
celikze
Dzeko vam je donio titulu…to City neka zapamti za vijek vjekova
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi