Džeko među najkorisnijim igračima Serije A
FOTO: EPA

Na startu nove sezone

Džeko među najkorisnijim igračima Serije A

H. Zilić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sjajno se snašao u dresu Intera.

Na startu nove sezone Serije A, Džeko je među najkorisnijim igračima kada se u obzir uzmu direktna učešća kod golova.

Džeko na svom kontu nakon pet kola ima četiri gola i jednu asistenciju, a bolji učinak ima samo fudbaler Cagliarija Joao Pedro koji na svom kontu ima četiri gola i dvije asistencije.

Dijamant je vodeći i u još jednoj statistici. Džeko ima najbolji postotak realizacije u prva četiri kola, a iza njega je Ciro Immobile koji je i vodeći strijelac Serije A sa pet golova, ali bez asistencije, dok je na ovoj listi trećeplasirani Dušan Vlahović iz Fiorentine koji je postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je i najbolji strijelac Intera u uvodnim kolima Serije A sa pomenuta četiri pogotka, a prati ga Martinez sa tri gola, po dva su zabili Correa i Skriniar.

Naš kapiten je doveden u redove Nerazzura kao zamjena za Romelua Lukakua i na startu sezone pokazuje da je to bio pravi porez Uprave aktuelnih prvaka Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Najbolji strijelac Intera plus jedino Skrinjar ima više čišćenja u odbrani od Dzeke
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi