VIše nema nijedne dileme u kojem klubu karijeru nastavlja ukrajinsko čudo

Chelsea pobijedio

VIše nema nijedne dileme u kojem klubu karijeru nastavlja ukrajinsko čudo

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Mykhailo Mudryk zaludio je evropske velikane, naročito londonske klubove Arsenal i Cheslea, a na kraju je u borbi za njegov potpis pobijedio tim sa Stamford Bridgea.

Iako je sam igrač želio da ide u Arsenal, ponude Topnika nisu bile dovoljne Šahtaru, dok se Chelsea praktično za nekoliko sati uspio dogovoriti sa njegovim klubom i za 100 miliona eura seli u London.

Kako javlja Fabrizio Romano, razmjenjuju se dokumenti i radi se na finaliziranju transfera koji je mnoge iznenadio jer je sve vrijeme Mudryk bio "novi igrač Arsenala".

Chelsea je igraču ponudio ugovor do ljeta 2030. godine, a ljekarski pregledi zakazani su za sutra (nedjelja), nakon čega će ovaj veliki talent potpisati ugovor.

Ovaj 22-godišnji Ukrajinac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Šahtara odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio osam golova i upisao je isto toliko asistencija.

Hvale ga na sve strane, a bivši Šahtarov menadžer Mircea Lucescu, koji sada vodi Dinamo Kijev, kazao je da je Mudryk "kopija Mbappea".

"Mudryk je kopija Mbappea, bit će sjajno vidjeti ga kako igra na višoj razini nego što je trenutno. Njegove kvalitete i perspektiv ne dovode se u pitanje".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mudryk ima 22 godine i igra na krilnim pozicijama, a za Ukrajinu je do sada nastupao osam puta. U Šahtaru je od 2021. godine, iako je kao klinac prve korake napravio upravo u ekipi iz Donjecka.

Igrao je još za kijevski Arsenal i Desnu, ali ove sezone je doživio potpunu eksploziju i bilo je samo pitanje dana kada će ga neki velikan odvesti iz Šahtara.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Koje pare ljudi troše, a dovedu lošeg trenera koji ne zna da vodi ekipu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti