Englezi objavili: Mudryk je odmah na debiju oborio nevjerovatan rekord
Najbrži fudbaler ove sezone u Premier ligi je Mudryk.

Brzina mu je jača strana

Englezi objavili: Mudryk je odmah na debiju oborio nevjerovatan rekord

Eldar Ganibegović

Ukrajinski dragulj Mykhaylo Mudryk već na debiju za Chelsea uspio je postati najbolji ove sezone u Premier ligi po jednom segmentu, objavili su engleski mediji.

Nakon što je Chelsea pokazao spremnost da plati 100 miliona eura Shakhtaru za Mudryka, ovaj 22-godišnjak je potpisao za Plavce.

Svoj debi imao je nakon samo četiri dana u utakmici protiv Liverpoola, kada je u 55. minuti ušao umjesto Hala.

Graham Potter objasnio je da ga nije htio koristiti od prve minute iz više razloga:

"Nije igrao od novembra, nije imao ritam utakmica, bio je to rizik. Već neko vreme nije igrao fudbal. Bio je na pauzi od sredine sezone, pa smo morali da se nosimo sa njegovom minutažom, a on je još u fazi privikavanja.

Mislim da ste vidjeli njegovu kvalitetu, mislim da je imao dobar utjecaj na igru. Ponekad ljudi misle da mi treneri pretvaramo igrače u super igrače, ali Mudryk razumije igru, radi se samo o malim prilagodbama", rekao je Graham Potter.

Oglasi

Ipak, kada je ušao, vidjelo se da ima dosta toga da pokaže i Chelsea je postao opasniji po gol Redsa, a Mudryk je stigao oboriti i rekord sezone.

Novi igrač Chelseaja uhvatio brzinu od 36,63 km/h, najveću u tekućoj sezoni među fudbalerima koji su igrali u prvom rangu engleskog fudbala.

Iza sebe je ostavio Evertonovog Anthonyja (36,61 km/h), Nuneza (Liverpool, 36,53 km/h), Haalanda (Manchester City, 36,22 km/h) i saigrača Zakariju (36,09 km/h).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od njega se definitivno očekuju velike stvari, naročito zbog novca koji je uložen u njega. Od Mudryka ono najbolje sigurno tek slijedi. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi