Mudryk sačeka da saigrači napuste teretanu, a on ostane i radi vježbe zbog kojih je postao zvijer

Angažovao privatnog trenera

Mudryk sačeka da saigrači napuste teretanu, a on ostane i radi vježbe zbog kojih je postao zvijer

Endin Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk iznenadio je sve prije dvije sedmice kada je odlučio da potpiše za Chelsea iako su ga svi već vidjeli u dresu Arsenala. Mudryk je oduševio na debiju za Plavce i odlučan je da se dokaže, a čak ostaje u teretani dosta duže u odnosu na ostale saigrače.

Ovaj 22-godišnjak je plaćen preko 100 miliona eura Shakhtaru što je bilo veliko iznenađenje jer se na velikoj sceni i nije previše dokazao, ali očito je da na Stamford Bridgeu vjeruju da se radi o ogromnom potencijalu.

Mudryk je prije nekoliko dana debitovao u dresu Chelseaja i to na gostovanju protiv Liverpoola i na Anfieldu je pokazao dio svoje magije i oduševio je navijače novog kluba svojom igrom.

Ukrajinac je odlučan da se dokaže na Stamford Bridgeu i pokaže da ogromno ulaganje novca u njegov transfer nije bio promašaj, te da je Chelsea dobio zaista veliko pojačanje.

Engleski mediji pišu da je Mudryk maksimalno fokusiran da uspije u Chelseaju i želi biti što spremniji u nastavku sezone, te od prvog dana otkako je ozvaničen njegov transfer fokusirao se na treninge.

Mudryk odradi trening s ekipom svakog dana, a potom ide u teretanu bez obzira da li je to obavezno taj dan ili ne.

Oglasi

Kada ostatak ekipe ima trening u teretani Mudryk odradi sve vježbe, ali The Sun piše da on ostaje i dosta duže u teretani u odnosu na svoje saigrače i da nakon njihovog odlaska radi po posebnom programu.

Ukrajinac nakon treninga s ekipom u teretani radi s privatnim trenerom, a u fokusu su posebne vježbe za snagu i izdržljivost, ali i također Mudryk radi vježbe kako bi na terenu bio što brži.

Njegov privatni trener Dima Chapovskyi otkrio je da zahvaljujući svim tim vježbama Mudryk može dostići brzinu od 37 km/h po čemu će sigurno biti jedan od najbržih fudbalera u engleskom Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On za to radi posebne vježbe i Chapovskyi tvrdi da su one već dale rezultate jer je protiv Liverpoola na Anfieldu ovaj 22-godišnjak upravo dostigao tu brzinu prilikom jednom sprinta.

Navijači Chelseaja bili su zabrinuti za fizičko stanje Mudryka s obzirom da prije dolaska u Chelsea nije igrao preko dva mjeseca, ali je on već u prvom nastupu pokazao da je svakodnevnim treninzima s privatnim trenerom itekako ostavo u formi i da je maksimalno spreman za igru.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi