Mudryk je postigao gol, ako se prijetnje ostvare, j**a će mu biti otkinuta

Zinchenko "na zadatku"

Mudryk je postigao gol, ako se prijetnje ostvare, j**a će mu biti otkinuta

Eldar Ganibegović

Mykhaylo Mudryk postigao je slučajan i sjajan gol protiv Arsenala. Sjajna priča stoji iza tog gola, a radi se o prijetnji koju mu je uputio fudbaler Arsenala i saigrač iz reprezentacije Ukrajine, Oleksandr Zinchenko.

Londonski derbi su u okviru 9. kola engleske Premier lige večeras odigrali Chelsea i Arsenal, a rezultat je glasio 2:2.

Palmer je doveo Chelsea u vodstvo u prvom poluvremenu, Mudryk ga je udvostručio početkom drugog, da bi Arsenal spasio bod golovima Ricea i Trossarda.

No, vratimo se na gol Mudryka. Bio je ovo i duel dva Ukrajinca, njega i Zinchenka, koji mu je zaprijetio prije ove utakmice.

Naime, na prethodno završenom reprezentativnom okupljanju, Zinchenko je upitan o današnjoj utakmici, te je Mudryk dobio ozbiljnu prijetnju ukoliko postigne gol. 

Oglasi

"Rekao sam mu da ako postigne gol u subotu, otkinut ću mu j**a", rekao je Zinchenko, a Mudryk je postigao sjajan gol. Slučajno, ali sjajan. Pogledajte klikom ovdje

Zanimljivo, Zinchenko je zamijenjen na poluvremenu, a samo tri minute kasnije Mudryk je postigao gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mudryk polako hvata formu. Ovo mu je drugi gol u posljednja tri meča za Chelsea, a bio je strijelac i prije četiri dana u pobjedi Ukrajine protiv Malte 1:3, te bio igrač utakmice.

To su mu ujedno i prvi golovi za Chelsea, ne računajući onaj protiv Brightona koji je postigao ljetos u prijateljskoj utakmici. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi