Od gotovog napravili veresiju: Chelsea vodio sa 2:0, pa ih Arsenal šokirao u samom finišu

Remi u gradskom derbiju

Od gotovog napravili veresiju: Chelsea vodio sa 2:0, pa ih Arsenal šokirao u samom finišu

Endin Čaušević

Chelsea je večeras u derbiju devetog kola Premiershipa na svom terenu remizirao protiv gradskog rivala Arsenala sa 2:2 iako se činilo da će Plavci slaviti protiv Topnika, ali su uspjeli da prokockaju veliko vodstvo u finišu meča.

Chelsea je očajno otvorio sezonu i nalazio se u donjem dijelu tabele, ali izabranici Mauricija Pochettina igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu što su pokazali i večeras u gradskom derbiju.

Arsenal je u dosta boljoj formi stigao na Stamford Bridge i očekivalo se da bi Topnici mogli čak s punim plijenom da se vrate kući, ali se to na kraju nije desilo.

Chelsea je do prednosti uspio da dođe u 15. minuti kada je reagovao VAR. Salibu je lopta pogodila u ruku i iako nije išla u okvir gola na kraju je sudija pokazao na bijelu tačku.

Sterling i Palmer su se svađali kratko oko toga ko će izvesti penal, no na kraju je 21-godišnji veznjak uzeo loptu i namjestio ju na bijelu tačku, a potom pogodio za 1:0 i veliko slavlje navijača Chelseaja.

Arsenal je pokušavao što prije da se vrati u meč i izjednači. Topnici su imali nekoliko solidnih prilika, ali gola nije bilo.

Oglasi

Kada se očekivalo da Topnici svim silama krenu naprijed u drugom poluvremenu goste s Emiratesa u potpuno je "presjekao" gol u 48. minuti kada je Chelsea uspio da udvostrči prednost.

U centru pažnje našao se Mudryk koji je postigao gol karijere više sretno nego spretno, ali je pogodio za 2:0 i novu erupciju oduševljenja na tribinama.

Arsenal je potom krenuo potpuno naprijed, ali je Chelsea odlično kontrolisao stvari na sredini terena.

No, potom golman Chelseaja pravi nestvarnu grešku u 77. minuti kada je loptu dao direktno u noge Riceu koji ju je bez problema poslao u praznu mrežu za 2:1 i povratak Arsenala u meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je za Chelsea sve krenulo nizbrdo i od gotovog su napravili veresiju. Arsenal je u 84. minuti uspio u potpunosti da se vrati kada je Saka asistirao, a Trossard je pogodio za 2:2 i šok i nevjericu domaćih navijača.

Oba tima u završnici su pokušali da dođu do gola koji će im donijeti tri boda, ali se rezultat više nije mijenjao.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi