Bešićeva sedmična rutina poslije "lažne nade": I dalje ne igra, ali i dalje zarađuje odličan novac

Ancelotti ga ne koristi

Bešićeva sedmična rutina poslije "lažne nade": I dalje ne igra, ali i dalje zarađuje odličan novac

A. Čaušević

Everton je potpuno iznenađujuće registrovao Muhameda Bešića za drugi dio sezone u Engleskoj. 

U početku se mislilo da je Bešić konačno pronašao izlaz iz tunela te da bi mogao dobijati šansu kod Carla Ancelottija.

Međutim, iako ga je uvrstio u tim italijanski stručnjak i dalje ne računa na Bešića i tako će vjerovatno biti do kraja sezone.

Od povratka na listu igrača koji imaju pravo nastupa Everton je odigrao pet utakmica, a bh. veznjak nije konkurisao niti za jedan.

To što je Bešić uvršten na spisak registrovanih igrača bi se moglo protumačiti i kao lažna nada jer se za 28-godišnjaka u suštini nije ništa promijenilo.

I dalje ne igra i trenira odvojeno, ali pri tome zarađuje dobar novac. Informacije iz septembra govore da mu je sedmična plata 45.000 funti.

Posljednji put kada je naš fudbaler osjetio slast takmičarske utakmice je bilo u dresu reprezentacije BiH protiv Poljske u septembru prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prvom dijelu sezone bio je prekomandovan u U23 tim Evertona, međutim ni David Unsowrth na njega nije računao.

Bešić broji posljednje mjesece ugovora u Evertonu. Nakon što je u prošlosti posuđivan nekoliko puta na ljeto će doći do definitivnog rastanka s Karamelama i to nakon sedam punih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi