Muhamed Bešić se potpuno posvetio vjeri: Nisam više onaj stari
Foto - Instagram

Nekadašnji reprezentativac BiH

Muhamed Bešić se potpuno posvetio vjeri: Nisam više onaj stari

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić još uvijek nije našao novi klub.

Nakon isteka ugovora sa Evertonom ovaj 29-godišnji veznjak je u potrazi za novom destinacijom i ubrzo bi se mogao skrasiti na drugoj destinaciji.

Bešić je u razgovoru za Liverpool Echo otkrio kako ne žuri sa pronalaskom novog kluba, a otkrio je i kako se potpuno posvetio vjeri.

"Ne paničim oko pronalaska novog kluba jer vjerujem u Boga. Igrao sam dobro dvije sezone u Evertonu, ali mentalno nisam bio najbolji. Kupovao sam automobile, sve što sam želio", rekao je Bešić za Liverpool Echo i nastavio je:

"Kada sam se povrijedio svi su me zaboravili. Došli su novi treneri, a ovo je sve biznis. Tako to ide. Sjediš sam, imaš ugovor na pet godina, a svi su te zaboravili".

Oglasi

"Taj period me natjerao da razmislim o životu. Uvijek sam bio musliman, ali nisam prakticirao vjeru. Kupovao sam automobile, tetovirao se... Nema ništa loše u tome da imaš četiri automobila u garaži, ali to više nije za mene. Nisam više takav".

"Sve se promijenilo. Još uvijek sam isti igrač, ali van terena je sve drugačije. Klanjam pet dnevnih namaza, postim ramazan što nikad ranije nisam činio", rekao je Bešić i kao primjer je naveo Khabiba.

"Pogledajte Khabiba. Odrastao je sa ocem i on je primjer kakav čovjek treba biti - ponizan. Bio sam takav, ali unutra nisam bio sretan. Protekle godine su me promijenile i da se nije sve ovo dešavalo, nikad se ne bih promijenio. Sad razmišljam drugačije".

"Tako je to kada ste mladi, samo razmišljate o materijalnim stvarima. Sve se promijenilo. Bolji sam nego ranije", poručio je Bešić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bešić je za Everton odigrao 56 utakmica, ali je više vremena proveo na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

U karijeri je Bešić igrao još za Ferencvaroš i HSV, dok je za reprezentaciju BiH nastupio 45 puta.

Top Komentari

arbajram
ovi polukriminalci koji se iznenada okrenu vjeri su mi hit
11 19
Mele
Zalosno, momak Balea i Messija u dzepu drzao 2014, trebao je igrati u top 5 klubova Evrope..
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi