Muhamed Bešić izabrao ligu u kojoj će igrati: Tri kluba razmatraju njegov potpis

Posvetio se vjeri

Muhamed Bešić izabrao ligu u kojoj će igrati: Tri kluba razmatraju njegov potpis

Admin Čaušević

Prijelazni rok je istekao, ali neki bh. fudbaleri još uvijek traže nove klubove, među njima je i Muhamed Bešić.

Bešić je nakon sedam godina napustio Everton i u potrazi je za novom sredinom. Bio je u međuvremenu na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu, ali u tim klubovima neće nastaviti karijeru.

Ukoliko je vjerovati medijima iz Turske sada već povremeni bh. reprezentativac je kao novu destinaciju izabrao tursku Superligu.

Prema pisanju tamošnjih medija Bešićevi menadžeri su veznjaka ponudili Galatasarayu i njegove uvjete koje bi popularni Lavovi trebali ispuniti.

Fatih Terim će razmotriti cijelu situaciju i obzirom da na poziciji defanzivnog veznog ima još nekoliko kandidata razmotriti konačnu odluku.

Osim Galatasarayu Bešić je ponuđen još Konyasporu za koju nastupa nekoliko bh. reprezentativaca te Kasimpaši gdje također igra nekoliko igrača s pasošem naše zemlje, prije svih Haris Hajradinović i Armin Hodžić.

Oglasi

Inače, ovaj 28-godišnjak se posljednjih mjeseci potpuno posvetio vjeri i kako je sam nedavno rekao za britanske medije sada je drugi čovjek.  

"Ne paničim oko pronalaska novog kluba jer vjerujem u Boga. Igrao sam dobro dvije sezone u Evertonu, ali mentalno nisam bio najbolji. Kupovao sam automobile, sve što sam želio", rekao je Bešić za Liverpool Echo i nastavio je:

"Kada sam se povrijedio svi su me zaboravili. Došli su novi treneri, a ovo je sve biznis. Tako to ide. Sjediš sam, imaš ugovor na pet godina, a svi su te zaboravili".

"Taj period me natjerao da razmislim o životu. Uvijek sam bio musliman, ali nisam prakticirao vjeru. Kupovao sam automobile, tetovirao se... Nema ništa loše u tome da imaš četiri automobila u garaži, ali to više nije za mene. Nisam više takav".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve se promijenilo. Još uvijek sam isti igrač, ali van terena je sve drugačije. Klanjam pet dnevnih namaza, postim ramazan što nikad ranije nisam činio", rekao je Bešić.

Obzirom da se nalazi u najboljim fudbalskim godinama pronalazak kluba i povratak u staru formu bi definitivno bila odlična stvar za Bešića. 

Top Komentari

adonii
Pošteno sve prizno, ali Beša može još puno toga pokazati na Terenu... Mnoge je stavio u džep ,kad je to htio samo da se nezaboravi!!!
27 1
Harunvelez
Druze mene zaboravili svi, a nemam ugovor na 5 godina
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi