Muhamed Bešić i Middlesbrough stigli do velike pobjede u borbi za Premier ligu
Boro silno želi povratak u društvo najboljih engleskih klubova. Pred start sezone bili su jedan od glavnih favorita za osvajanje Championshipa, ali stvari nisu tekle svojim tokom (Foto: Middlesbrough)

Važna tri boda za Boro

Muhamed Bešić i Middlesbrough stigli do velike pobjede u borbi za Premier ligu

Midhat Šljivak

Middlesbrough je danas kao gost u 33. kolu Championshipa savladao ekipu Blackburna sa 0:1.

Do veoma važna tri boda u borbi za plasman u Premier ligu ili barem doigravanje, Boro je stigao zahvaljujući jednom pogotku kojeg su postigli u ranoj fazi meča.

Igrala se 19. minuta meča. Assombalonga je matirao golmana Blackburna Rayu i doveo je svoju ekipu u prednost od 0:1.

Niko nije ni slutio da će to danas biti jedini gol na utakmici. Boro je dominirao u ostatku meča, imao je čak 26 šuteva prema golu, sedam u okvir, ali je ostalo do kraja 0:1.

Treba svakako istaći da su Roversi od 45. minute igrali sa igračem manje i to nakon što je isključen lijevi bek Derrick Williams, te im je to značajno otežalo život danas.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić počeo je utakmicu. Igrao je sve do 73. minute kada ga je Tony Pulis zamijenio Stewartom Downingom.

Ovom pobjedom Boro je skočio na peto mjesto. Imaju 54 boda i za sada drže poziciju koja vodi u doigravanje za Premiership. U narednom kolu Middlesbrough će na svom Riversideu dočekati ekipu Queens Park Rangersa.

Championship, 33. kolo:

Blackburn - Middlesbrough 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi