Spas na horizontu: Bešić je pred potpisom, stiže kod člana najslavnije generacije Zmajeva

Iskusni veznjak je slobodan

Spas na horizontu: Bešić je pred potpisom, stiže kod člana najslavnije generacije Zmajeva

A. Čaušević

Muhamed Bešić je već duže vremena u potrazi za novim klubom još otkako je proljetos dobio informaciju da na kraju sezone napušta Everton. 

Bešić je od 2014. godine živio u Engleskoj. Zbog problema s povredama koje su definitivno usporile njegovu karijeru i nije se naigrao. Posljednji nastup je upisao skoro prije godinu.

Transfer u Premiership mu je omogućilo sjajno izdanje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Već na otvaranju Mundijala impresionirao je fudbalski svijet načinom na koji je čuvao Lea Messija u duelu protiv Argentine. Poseban utisak ostavio je na Roberta Martineza koji nije dugo čekao i odmah ga je iz Ferencvarosa doveo u Everton za 5 miliona eura.

Ako je vjerovati pisanju turskih medija kao destinaciju za spas karijere ovaj 28-godišnji veznjak prepoznatljiv po bespoštednoj borbi na terenu izabrao je Istanbul.

Haber piše da će Bešić potpisati za Bašakšehir i tako postati saigrač još jednog člana najslavnije generacije BiH, jedine selekcije Zmajeva koja je nastupila na nekom velikom takmičenja.

Naravno, riječ je o Edinu Višći koji je kapiten i istinska legenda Bašakšehira, ali i bivši reprezentativac naše zemlje pošto se prije nekoliko mjeseci oprostio od svetog dresa.

Oglasi

Objavljeni su i detalji ugovora prema kojem će Bešić potpisati na dvije sezone s opcijom produženja za još jednu sezonu i to nakon što prođe ljekarski pregled.

Navodi se da je Aykut Kocaman tražio pojačanja u veznom redu, a izbor je pao na bh. veznjaka nakon što je postignut dogovor s njegovim menadžerom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešić će imati platu od milion eura na godišnjem nivou, a ukoliko je vjerovati turskim medijima Bašakšehir mu neće platiti ništa novca po potpisu ugovora što je uobičajna praksa kada stiže slobodan fudbaler.

Inače, Bešić je tokom avanture na Ostrvu bio na posudbama u Sheffield Unitedu i Middlesbroughu. Proteklih sedmica se povezivao i sa mogućim odlaskom u Goztepe.

Top Komentari

bk123
zar se ovaj još bavi nogometom
1 7
DadiG
Jao naslova. Jao “novinara”. Ja po stoti put pitam kako Čauševića nije stid pisati razglednicu a kamoli priloge na portalu.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi