Everton dovodi defanzivca iz Bundeslige?

Zapao za oko Allardyceu

Everton dovodi defanzivca iz Bundeslige?

Teme:

Nakon što je na Goodison Park nedavno stigao Theo Walcott, u Evertonu na tome nisu stali kada su u pitanju pojačanja za nastavak sezone u Premier ligi.

Trener Evertona Sam Allardyce namjerava do kraja januara osnažiti momčad sa još jednim stoperom, a iako su posljednjih sedmica pominjali brojni igrači, ugledni Bild tvrdi da se na njegovoj listi nalazi Kevin Vogt.

Allardyce je ocijenio Vogta kao idealnu zamjenu za veterana Ashleya Williamsa i voljan je da ga ove zime dovede u Everton, ali u ovom mometu nije poznato koliko je engleski tim spreman ponuditi Hoffenheimu za početak pregovara.

Prema Transfermarktu, stranici specijaliziranoj za transfere, vrijednost ovog 26-godišnjeg defanzivca se procjenjuje na 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vogt je ove sezone neizostavan u početnoj postavi Hoffenheima. U ovom klubu je od 2016. godine kada je stigao iz Kolna, a kroz karijeru je još igrao za Augsburg i Bochum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi