Potencijalni reprezentativac BiH imao stravičnu nesreću: Stigle prve informacije iz bolnice

Austrija u šoku

Potencijalni reprezentativac BiH imao stravičnu nesreću: Stigle prve informacije iz bolnice

H. Zilić

Loše vijesti jutros su stigle iz Austrije.

U teškoj saboraćajnoj nesreći povrijeđen je talentovani 19-godišnji Muharem Husković velika nada Austrie iz Beča i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Pored Huskovića u nesreći je povrijeđena i njegova djevojka.

Odmah su prebačeni u bečku bolnicu, a prema posljednjim informacijama Husković i djevojka su u stabilnom stanju.

Mladi fudbaler se u popodnevnim satima probudio nakon anestezije, komunicirao je malo sa roditeljima, a doktori su saopštili da je van životne opasnosti. Austrijski mediji prenose da i nema nekih opasnijih lomova, koljena su pretrpila težak udarac, no to će se brzo sanirati terapijama.

Husković će biti određeno vrijeme zadržan u bolnici nakon toga će ga doktori pustiti na kučno lječenje.

Oglasi

Austria iz Beča se odmah oglasila putem društvenih mreža, dali su podršku Huskoviću i naglasili kako će večerašnji duel u UEFA konferencijskoj ligi proitv Villareala igrati upravo za Mukija kako je nadimak mladom fudbaleru.

Matchday. Für Muki! 💜 Wir bitten weiterhin, im Sinne Huskovic' und seiner Familie, von Spekulationen abzusehen und die...

Posted by FK Austria Wien on Thursday, October 13, 2022

Muharem Husković je velika nada Austrie iz Beča, prošao je sve omladinske selekcije Austrije od U15 do U21, a potajno se govorilo i o njegovom nastupu za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Trenutna vrijednost iznosi 800.000 eura, može pokrivati više pozicija u napadu, a na 13 mečeva ove sezone postigao je jedan pogodak i upisao četiri asistencije.

Sada mladog fudbalera očekuje oporavak nakon stravične nesreće koja je šokirala Austriju, a nakon toga vjerujemo i povratak na fudbalske terene, gdje će nastaviti sa sjajnim partijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi