Mujanović: Želim ostaviti dubok trag u Veležu i Prvoj ligi FBiH

Vjeruje u pobjedu protiv Bratstva

Mujanović: Želim ostaviti dubok trag u Veležu i Prvoj ligi FBiH

S. Mlaćo

Velež je proteklog vikenda protiv Olimpika na Otoci došao do prvih proljetnih bodova. Bilo je 0:0, ali oba tima su imali svoje šanse i sigurno da imaju za čim da žale. 

S obzirom da se radilo o veoma teškom gostovanju, u redovima Mostaraca mogu biti zadovoljni što je priznao i 21-godišnji Salko Mujanović koji je u redove Rođenih stigao iz austrijskog SV Lafniza.

"Po udarcima prema golu bili smo poprilično ujednačeni. Generalno mislim da smo pokazali više od Olimpika, nadjačali smo ih u trkačkom smislu, a najveći nedostatak bila je loša realizacija polukontri i kontri. U meč smo ušli sa ciljem da pobijedimo tako da na kraju ne možemo biti potpuno zadovoljni bodom. Najpozitivnije od svega je da nismo poraženi na jednom od najtežih gostovanja", ističe Mujanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Velež će prvu "tricu" tražiti u subotu protiv Bratstva.

"Protiv Bratstva također idemo na pobjedu, a sada imamo motiv više pošto igramo na domaćem terenu i zbog toga što nismo slavili protiv Olimpika. Moramo biti mnogo oprezni, jer nas je Bratstvo porazilo na svom terenu što ukazuje na šta je sve sposobna ta ekipa. Nadam se ponovo velikoj podršci s tribina i mojoj prvoj pobjedi u dresu Veleža".                                                   

Mostarci i pored šestog mjesta neodustaju od borbe za prvo mjesto.

"Razlika od devet bodova u odnosu na Zvijezdu je zaista velika, kao razlika u odnosu na Slogu koja nam bježi šest bodova. Međutim, pred svima nama je još 14 kola i sve je moguće. Velež sigurno neće odustati dok god postoje šanse i naravno vjerujemo u osvajanje prvog mjesta".

Mujanović je u Velež došao na mala vrata, ali kroz pripremne periode "osvojio" Ibru Rahimića. I na Otoci je pokazao svoje kvalitete.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Po dolasku u Velež nisam razmišljao da li na mene gledaju kao na pojačanje ili na igrača koji će samo proširiti kadar, odnosno samo pojačati konkurenciju. Razmišljao sam samo kako se dokazati i hvala Bogu uspio sam se izboriti za prvu postavu i cijeli meč već u prvom kolu drugog dijela sezone. Moji ciljevi su najveći mogući, od sebe tražim samo najbolje. Želim ostaviti dubok trag u Veležu i u Prvoj ligi FBiH, te ću dati sve od sebe da uspijem u tome", dodao je Mujanović.

Mujanović je u BiH već nastupao za Krajinu i Bosna Semu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi