Prva liga FBiH, 16. kolo: Fudbal je profitirao

"Poznavaoci prilika" na aparatima

Prva liga FBiH, 16. kolo: Fudbal je profitirao · Komentar

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrane su utakmice 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojih je najviše profitirala Zvijezda iz Gradačca, no i pored toga što je možda u ovom trenutku i važnije, profitirali su ljubitelji prvoligaškog fudbala.

Zašto? Prije početka drugog dijela prvoligaške sezone bosanskohercegovačke fudbalske "sveznalice" znale su ko će pobijediti, ko će za koga igrati, ko će kome dati. Znali su mnogo toga, no na kraju su, po ko zna koji put, ostali kratkih rukava.

"Metalleghe će pustiti Slogi", jedan je od komentara koji se mogao čuti ovih dana u fudbalskim krugovima širom jedne i jedine, kao da je ekipa iz Jajca u najmanju ruku Real i bori se za ulazak u viši rang, a Sloga kao da je Alaves i bori se za opstanak.

"Velež ove sezone ne planira u Premijer ligu i igrat će sa pola snage protiv Olimpika", još jedan od komentara koji je zabavljao narodne mase koje prate prvoligaški fudbal. Na terenu, naravno, potpuno drugačija situacija.

"Olimpik i Sloga će premirati Igman i završit će sudije u Gradačcu", šaputalo se nekoliko dana uoči duela u Gradačcu. I do pred sami kraj susreta likovale su "poznavaoci prilika", no preokret u ovom trenutku bolje i uz to domaće ekipe, potpuno ih je razočarao.

No, nije ni to sve. Travnik je trebao bez problema da pobijedi u Živinicama, naravno uz pomoć sudija i uticaju kojeg ima prvi čovjek kluba iz grada Vezira, Midhata Sarajčića koji je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Opet ćorak, Slaven stigao do velika tri boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dakle, u kolu odigranom za vikend najviše je profitirala Zvijezda, no može se slobodno reći i fudbal kao i klubovi te fudbalski radnici kojima je na leđa natovaren bez ikakvog razloga ogroman pritisak.

Do kraja je ostalo još 14 kola, biće pobjeda, poraza i remija. Biće i sudijskih grešaka kao što ih ima u svakoj ligi, pa i u onim najboljim, a na kraju će plasman u viši rang izboriti najbolji, dok će u ovom trenutku najslabiji ispasti. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Pročitah vaš komentar na 16 kolo 1 lige F BiH i na trenutak pomislih da ste u pravu. Međutim, očigledno je da vi ili stvarno neznate kakve su prilike u ovoj ligi ili na neki način želite ofarbati nešto što je crno u bijelo. Tek je početak, nisu toliko glupi da počnu kuhati u 1 proljetnom kolu. Pa dobri moj novinaru Sloga ti je prvi gol dala iz ofsajda a drugi u 97 minuti. Pametnom je i ovo dovoljno.
23 7
Heller
Gazi podrinjsku prčiju!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi