Mujić za novu pobjedu Orašja, slavio i Metalleghe BSI

Prva liga FBiH, 6. kolo:

Mujić za novu pobjedu Orašja, slavio i Metalleghe BSI

Fudbaleri Orašja uspjeli su u okviru 6. kola Prve lige FBiH upisati novu pobjedu, a izabranici Mate Neretljaka ovaj put savladali su GOŠK.

Za prvi pogodak na utakmici pobrinuo se Senad Mujić u 47. minuti. Isti igrač je u nastavku uspio udvostručiti prednost i postaviti konačnih 2:0 za Orašje. 

Labudovi sa Save su nakon šest kola i dalje prvoplasirani, a ozbiljan konkurent u borbi za plasman u Premijer lige FBiH će biti Metalleghe BSI.

Tim koji vodi Nermin Bašić slavio je na gostovanju u Kaknju kod Rudara rezultatom 2:0. Za vodstvo je u 70. minuti pogodio Nebojša Popović, da bi potom u 90. minuti Sandro Marin udvostručio prednost za konačnih 2:0. 

Bratstvo je na stadionu Luke bilo bolje od Budućnosti. Rezultat susreta glasio je 1:0, a strijelac jedinog pogotka u 59. minuti bio je Ermin Huseinbašić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 6. kolo: 

Orašje - GOŠK 2:0
Rudar - Metalleghe 0:2
Bratstvo - Budućnost 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti