Mujkanović o rastanku sa Džidićem: Rastali smo se korektno, hvala mu što je bio dio naše priče

Uskoro će NK Vis Simm Bau dobiti novog trenera

Mujkanović o rastanku sa Džidićem: Rastali smo se korektno, hvala mu što je bio dio naše priče

Samir Mlaćo

Jasmin Džidić više nije šef struke federalnog prvoligaša NK Vis Simm Bau.

Džidić kluba ostavlja na drugom mjestu sa realnim šansama da već u narednom kolu u slučaju domaće pobjede, te eventualnog poraza Posušja dođe ponovo na lidersku poziciju.

U sedam utakmica Džidić je osvojio 14 bodova, a jučer je tim iz Kosove remizirao kod Radnika iz Hadžića (1:1).

Rastanak sa Džidićem potvrdio je i prvi čovjek kluba Mirza Mujkanović.

"Rastali smo se korektno, razgovarali smo i zaista Jasminu želim sve najbolje. I sam je bio dio ove naše prelijepe priče koja još traje, imao je svoj dio u udaranju temelja u historijski uspjeh kluba kada smo krenuli ka Prvoj ligi i zahvalan sam mu na tome. Idemo dalje, a njemu iskreno želim u budućnosti puno uspjeha", kazao je Mujkanović za SportSport.ba.

NK Vis Simm Bau će uskoro dobiti novog trenera.

"Mislim da je to riješeno, ali sigurno ćemo u naredna 24 sata sve ozvaničiti. Okrećemo se narednoj utakmici", dodao je Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Džidić je u Simm Bau stigao početkom godine kada je ovaj klub nastupao u Drugoj ligi Centar. Odradio je selekciju igrača za nove izazove, no koronavirus je prekinuo sve, pa je ovaj klub izborio plasman kao lider u Prvu ligu FBiH. Ponovo ga je čekao novi izazov, s obzirom na razliku Prve i Druge lige, te selektiranje igrača za viši rang. Sve je uspješno položio, iako je ovaj tim kao novi prvoligaš od mnogih bio podcjenjivan. Simm Bau je igrao otvoreno i za gol više, što govori i samo jedan poraz, te čak 13 postignutih pogodaka.

U narednom kolu NK Vis Simm Bau dočekuje Igman iz Konjica.

Top Komentari

Brazuka
Kajat ce se, sta ce mu mrguda koga on vodio cccc. pokušati ce svoje namještanje i prljave igre ali to više ne ide sim bau na kraju deseti
3 1
Bhf111
Samo u bosni ima da otpustis trenera koji uvede ekipu u vecu ligu i igra super. Budale
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti