Mujkanović: Šta mi klubovi tu možemo, kada sami sebi stvaramo probleme
Pitali smo predsjednika Slobode šta misli na prijedlog iz Nogometnog saveza BiH, ali njegov odgovor je jednostavan - to neće previše doprinijeti poboljšanju uslova na bh. stadionima

Da li je rješenje formiranje Udruženja premijerligaških klubova?

Mujkanović: Šta mi klubovi tu možemo, kada sami sebi stvaramo probleme

E. Škorić

Nogometni savez BiH izdao je saopštenje i premijerligaškim klubovima predložio da formiraju Udruženje premijerligaša, sve s ciljem kako bi se spriječili brojni incidenti na stadionima iz kola u kolo.

Jedan od incidenata viđen je proteklog vikenda i na Tušnju, pošto je grupa navijača Slobode uspjela da uđe u teren i da krene prema igračima, od koji su rijetki (Perica Ivetić, op.a) ostali kako bi se licem u lice našli sa nezadovoljnim pojedincima iz navijačke grupe Fukare.

Osim toga, bilo je ružnih scena na Pecari, u Mostaru, ranije i na Grbavici... Pitali smo prvog čovjeka Slobode, Senada Mujkanovića, da li je rješenje formiranje Udruženja premijerligaških klubova?

"Ne vidim tu neku logiku. Šta mi klubovi možemo kada se udružimo kada stalno jedni drugima pravimo probleme. Mi sami sebi stvaramo probleme između, Savez nama, mi Savezu... Samo to udruženje premijerligaša sigurno da bi poboljšalo rad i možda utjecaj klubova prema Savezu, koji je na kraju krajeva glavni u svemu tome, ali kada znamo da smo jedni drugima konkurencija, u cijeloj toj priči ne vidim da se može izroditi nešto specijalno dobro. Možda bismo mogli usaglasiti neke stavove, ali naš najveći problem je u sudijskloj organizaciji. Najveći nered pravi sudijska organizacija. Oni svojim odlukama najviše doprinose neredima i oni stvaraju sav taj pritisak. Da oni nepristasno rade svoj posao, puno toga bi se promijenilo. Mislim da delegiranje sudija treba rješavati, pa onda ostalo. Nama su sigurno uzeli jedno 12 bodova i mi to možemo dokazati i vjerovatno ćemo objaviti snimke tih grešaka na stranici. Nećemo mi tu ništa postići, ali to je tako. Dok god se to ne promijeni, nezadovoljstvo među publikom će rasti, a na kraju krajeva to može nekada da eskalira i u veće probleme. Hvala Bogu za sada nije bilo tragično, ali moglo bi biti i gorih završetaka".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedavno je, podsjećamo, grupa navijača Slobode utrčala na teren kako bi se obračunala s igračima, ali srećom se na kraju sve dobro završilo.

"Neprofesionalizam naše policije, neprofesionalan pristup, također zaštitarskih agencija, mislim da oni to ne shvataju ozbiljno, a shvate tek kada se nešto dogodi. Mora se puno profesionalnije pristupati takvim stvarima i javnim okupljanjima većeg broja ljudi. Ako se vinovnici ne privedu, onda se ništa ne rješava. Vi tim ljudima dajete vjetar u leđa, da mogu i dalje da rade takve stvari. Krivac je sada klub, a mi platimo policiji, dostave nam fakturu... Pitamo se kako je uletjelo pet momaka na teren, a klub plaća policiju da bi to spriječila", tvrdi prvi čovjek Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azur
BOLI TI MAME NAPIČNJAK ŠTA SLOBODA MISLI
5 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi