Mujkić na meti Sarajeva, Sloboda odredila cijenu
Mujkić u duelu sa jednim fudbalerom Tomislava

Da li će doći do transfera?

Mujkić na meti Sarajeva, Sloboda odredila cijenu · Saznajemo

Adnan Beganović

Nermin Mujkić je početkom sezone stigao u FK Sloboda. Nametnuo se odmah i pružao je sjajne partije tokom prvog dijela sezone, pa ne čudi što ga u svojim redovima želi vidjeti nekoliko bh. klubova, među kojima je i FK Sarajevo. No, ugovorom je vezan za Slobodu, pa se i tuzlanski tim pita za mnogo toga.

Iako prvi dio sezone još uvijek nije završen u FK Sarajevo po pitanju rostera za drugi dio ne sjede skrštenih ruku, odnosno već sada pokušavaju dogovoriti pojačanja.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje na meti trenutno trećeplasiranog tima Premijer lige Bosne i Hercegovine nalazi se mladi defanzivac Slobode Nermin Mujkić.

Neslužbene informacije do kojih smo došli govore da su iz FK Sarajevo kontaktirali Slobodu s obzirom da je Mujkić ugovorom vezan za lidera Prve lige Federacije.

Također neslužbeno saznajemo da je Sloboda odredila cijenju za mladog reprezentativca ispod koje u tuzlanskom klubu ne razmišljaju o prodaju, a ona iznosi 200.000 eura.

Oglasi

Mujkić je odigrao 14 utakmica za Slobodu, a debitovao je i za mladu reprezentaciju

Za naše uslove se radi o ogromnoj cifri, no s obzirom da je Mujkić u kratkom vremenskom periodu pokazao svoj kvalitet, te da je partijama u federalnom ligašu zaslužio poziv u mladu reprezentaciju za koju je debitovao protiv Kipra, ne čudi što u Slobodi razmišljaju na taj način.

Mujkić je dijete FK Sarajevo

Inače, Mujkić je u Slobodu stigao početkom ove sezone iz juniorskog tima hrvatskog superligaša Istre i za kratko vrijeme se nametnuo šefu struke Zlatanu Naliću.

Odigrao je u prvom dijelu sezone 14 prvenstvenih utakmica u dresu Slobode. Propustio je samo posljednji ligađški meč zbog reprezentativnih obaveza.

Zanimlljivo je i to da je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u Sarajevu gdje je svojevremeno nastupao za kadetskim tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredinom 2020. godine otišao je u omladinski pogon zagrebačkog Dinama, da bi pola godine kasnije preselio u Istru i odlazak u ovaj klub se pokazao kao pravi potez u njegovoj karijeri.

Standardno je igrao za kadete i juniore Istre, da bi ovog ljeta stigao u Slobodu. Mujkić je igrao za sve omladinske selekcije naše zemlje, pionirsku, kadetsku i juniorsku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Mali je strašan potencijal i ta cifra koju Sloboda traži uopšte nije nerealna .Ako imaju para(a valjda imaju ćim za sebe kažu da su divovi)onda ništa sporno u tranferu
0 4
ratip irats
Po transfermarketu, ima ugovor do 30.06.3024. I sad ce neko datu tolike pare Slobodi, a za pola godine ce biti slobodan igrac!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi