Mulalićeva ekipa je nakon pobjede na Bilinom polju dobila veliki aplauz od zeničke publike

Trener Mladosti nakon pobjede u Zenici

Mulalić: Dok nada postoji mi ćemo se boriti

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti danas su na Bilinom polju slavili pobjedu nad zeničkim Čelikom s ubjedljivih 3:0. Pobjeda je sigurno najviše obradovala trenera Edisa Mulalića, koji je prije dvije sezone u Zenici dok je sjedio na klupi Željezničara porazom izgubio plasman u Evropu.

Danas je odradio sjajan posao na klupi, izmjene koje je napravio su mo donijele pobjedu i tri boda na teškom gostovanju.

Nakon utakmice govorio je o današnjoj pobjedi, ali i rezultatu u Bijeljini koji nije očekivao.

"Utakmica u dva različita poluvremena, Čelik je bio bolji u prvom poluvremenu, mi smo imali slab protok lopte i dosta smo izgubili lopti u sredini. Izmjene su urodile plodom, zamijenili smo igračima neka mjesta i promijenili ritam utakmice u svoju korist. Zadovoljan sam drugim poluvremenom, iako je na kraju rezultat previsok, gledajući stanje na terenu tokom cijele utakmice", ističe Mulalić.

Prokomentarisao je i rezultat u Bijeljini, gdje je Radnik pomalo iznenađujuće savladao Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarno šteta, kada sam čuo za rezultat u Bijeljini, ali ima zadnje kolo. Mi igramo kući sa Goškom, a Radnik gostuje Vitezu, nada još postoji za to šesto mjesto. Od 19 utakmica mi smo 15-16 sigurno odigrali dobrih utakmica ove sezone, ne trebamo se ničega stidjeti ove sezone. Čestitke igračima za današnju pobjedu, nastavljamo borbu idemo dalje. Mi imamo predsjednika i direktora stvarno koji nam daju svu pomoć, ova ekipa ako ostane u narednoj sezoni siguran sam da ćemo biti u vrhu tabele. Mi smo iz svake utakmice htjeli da igramo sve bolje i bolje, ali eto nekad nemate ni dovoljno sreće", kazao je Mulalić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi