Sve utakmice u sjeni derbija Pod Bijelim brijegom
Sve utakmice 21. kola Premijer lige BiH igrat će se istog dana i u istom terminu.

Nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine

Sve utakmice u sjeni derbija Pod Bijelim brijegom

Veliki derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će danas u Mostaru Zrinjski i Željezničar, a osim te u istom terminu igrat će se i preostalih pet utakmica.

Nekome gori pod nogama za opstanak, nekome za ulazak u Ligu za prvaka, a nekome u borbi za titulu šampiona. Mnoge stvari bit će jasnije danas, samo dva kola pred okončanje prvog dijela sezone.

Mladost iz Doboja kod Kaknja više nema prava na kiks ako želi ostaviti i teoretske šanse kada je u pitanju borba za ulazak u Ligu 6. Nakon dva vezana poraza - od Slobode i Zrinjskog, izabranici Edisa Mulalića danas gostuju u Zenici kod Čelika u meču koji je za obje ekipe od velike važnosti. Čelik naprosto mora da pobijedi ako želi zadržati priključak za ekipama koje neće ispasti iz lige, dok Mladost također mora upisati tri boda ako želi držati priključak sa Radnikom iz Bijeljine koji se nalazi na posljednjoj poziciji koja vodi u Ligu za prvaka.

Ekipa GOŠK-a na domaćem terenu igra protiv Viteza kojeg su mnogi već otpisali i bukvalno čudo nad čudima treba da se desi da Vitežani ostanu u ligi. Oni za sada imaju samo sedam osvojenih bodova, što je šest manje od prvog tima ispred njih Čelika, a čak 12 od ekipe Slobode. S druge strane, GOŠK ima 20 osvojenih bodova i sigurno da bi ga eventualna pobjeda danas dodatno rasteretila pred sami finiš sezone.

Fudbaleri Sarajeva pokušat će se iskupiti kod navijača na današnjem gostovanju Krupi. Tim Husrefa Musemića upisao je samo jedan bod u dva prethodna kola, a trenutno zaostaje za liderom Željezničarom čak 11 bodova. Dakle, pobjeda protiv Krupe je imperativ za tim sa Koševa, dok ekipa iz Krupe na Vrbasu ima osiguran plasman u Ligu za prvaka, a eventualnom pobjedom danas bi prestigla Sarajevo na tabeli.

Što se tiče ostalih utakmica, veoma zanimljivo će biti i u Bijeljini gdje Radnik dočekuje Široki Brijeg. Ovaj susret će biti zanimljiv po brojnim stvarima, a a prije svega jer će biti od velike važnosti za oba tima. Tim iz Bijeljine bi eventualnom pobjedom možda i osigurao Ligu za prvaka, dok Široki Brijeg pokušava držati korak za vodećim Željezničarom i Zrinjskim, pa će mu pobjeda biti od prijeke potrebe.

Veoma zanimljivo će biti i na Tušnju gdje će Sloboda dočekati Borac iz Banja Luke. Banjalučani su veoma loše otvorili proljetni dio sezone jer su upisali oba poraza, dok je ekipa Slobode upisala pobjedu protiv Mladosti i poraz od Željezničara na Grbavici. Tuzlacima još uvijek gori pod nogama kada je u pitanju opstanak u ligi, tako da im je svaka pobjeda prijeko potrebna, dok ekipa Borca još uvijek ima teoretske šanse za Ligu za prvaka, ali treba joj se poklopiti nekoliko stvari da bi to ostvarili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj smo ostavili jedan od najvećih poslijeratnih derbija u Premijer ligi BiH - susret između Zrinjskog i Željezničara. Bit će ovo dvoboj najboljeg gosta i drugog najboljeg domaćina u ligi. Zrinjski je kući izgubio samo pet bodova od starta sezone, dok je Željo u gostima izgubio samo osam. Na tabeli su izabranici Admira Adžema bod ispred izabranika Blaža Sliškovića, a obje ekipe su u sjajnom nizu rezultata. Zrinjski je vezao pet trijumfa u Premijer ligi, dok ih Željo ima šest.

Za kraj dodajmo da se očekuju teški uslovi za igru na gotovo svim terenima u Premijer ligi zbog snijega koji je proteklih dana padao širom naše zemlje. Srećom, temperature i snijeg su popustili u protekla dva dana i organizatori mečeva su imali priliku da terene dovedu u barem solidno stanje za igru.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi