Jak vrisak se čuo dok je Tuchel održavao press konferenciju, Nijemci tvrde da je Mullerov

Jak vrisak se čuo dok je Tuchel održavao press konferenciju, Nijemci tvrde da je Mullerov

Edmir Škorić

U prostorijama Bayerna održavala se press konferencija za novinare na kojoj je Thomas Tuchel najavio sutrašnji meč Kupa Njemačke protiv Freiburga.

U trenutku dok je Tuchel davao izjave pred novinarima, čuo se snažan vrisak. Bilo je zastrašujuće, no njemački mediji tvrde da je to zapravo bio vrisak Thomasa Mullera, a pojašnjeno je da se radilo o tome da je iskusni napadač u susjednoj prostoriji slavio ostvaren rezultat igrajući pikado sa saigračima.

S obzirom da se vrše renoviranja određenih prostorija, igrači sada pored press sobe imaju prostoriju za opuštanje. Tamo su Muller i saigrači, između ostalog, igrali pikado dok je Tuchel analizirao Freiburg.

Interesantno da će Bayern igrati dva meča s Freiburgom u narednih pet dana. Prvo će u utorak od 20:30 sati igrati u četvrtfinalu Kupa Njemačke, a zatim će se sastati u subotu u 27. kolu Bundeslige.

S obzirom da se igra samo jedan meč, Tuchel vjerovatno neće kalkulisati, a čeka ga duel sa bivšim prijateljem Christianom Streichom, koji radi dobar posao na klupi Freiburga.

Oglasi

Tuchel vjeruje da njegov tim može da se plasira u polufinale nakon 90 minuta. Nije želio otkriti karte, no vjeruje se da će biti određenih promjena.

Bilo je određenih kritika na račun Sadija Manea, koji se nedavno vratio poslije povrede i pokušava uhvatiti formu, a Tuchel ga je danas posebno hvalio.

“Nema sumnje da je Sadio apsolutno vrhunski igrač. Postizao je 20, 30 golova godišnje za Liverpool. U zaista najtežoj ligi na svijetu. Osvojio je sve titule sa Liverpoolom i bio je apsolutni ključni igrač. Možda će potrajati. Morate se aklimatizovati i razumjeti klub", kazao je.

“Stvari koje su bile ukorijenjene godinama moraju se prilagoditi igraču. Ovo može potrajati. Napadači poput Sadija su naravno također osjetljivi i mogu izgubiti malo forme i samopouzdanja kao rezultat".

Nedavno protiv Borussije Dortmund (4:2), 30-godišnjak je ušao u posljednjih 20 minuta: „Nema sumnje u njegov kvalitet i ono što nam može donijeti. Čak ni u njegovom stavu. Sada se radi o povjerenju i malo strpljenja da se vratimo u tok".

Potpis od 32 miliona eura postigao je svoj posljednji gol za Bayern krajem oktobra na 12. utakmici protiv Mainza (6:2). „Uglavnom gol pomaže, bez obzira na to kako. Naš je red da mu pomognemo da povrati svoju radost. Postoje faze u kojima se stvari pomalo zaglavljuju. Kada postoji nedostatak samopouzdanja i malo ritma zbog povreda".

Bayern će sutra imati ulogu favorita, a Tuchel želi nastavak dobre serije nakon što je u debitanskoj utakmici na klupi Bavaraca ostvarena visoka pobjeda nad Borussijom Dortmund (4:2).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jel moguće da vam je bayern nabio toliki kompleks svaki dan 3 , 4 objave ? mozel sljedeća kad je Muller kakio ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi