Tuchela pitali za Nagelsmanna: "Neće me to pitati, ne treba mu moj savjet"
Tuchel i Nagelsmann iz vremena dok su vodili Borussiju Dortmund, odnosno Hoffenheim.

Dva njemačka stručnjaka

Tuchela pitali za Nagelsmanna: "Neće me to pitati, ne treba mu moj savjet"

E. Ganibegović

Novinari su Thomasa Tuchela pitali o potencijalnoj narednoj destinaciji za Juliana Nagelsmanna, no on smatra da ga mlađi kolega neće pitati za savjet.

Dok smo se radovali pobjedi reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Islanda, fudbalskom Evropom odjeknula je vijest da je smijenjen Julian Nagelsmann.

Na njegovo mjesto, odnosno na klupu Bayerna, stigao je njegov stariji sunarodnjak, Thomas Tuchel.

On je sjajno debitovao na klupi Bavaraca jer je u Klasikkeru slavio s 4:2 protiv Borussije Dortmund i vratio Bayern na prvo mjesto Bundeslige. 

Nagelsmann je trenutno bez posla, no velika vrata su mu se otvorila jučer kada je objavljeno da je u Chelseaju smijenjen Graham Potter.

Navodno je bivši trener Bayerna i Hoffenheima glavni kandidat za upražnjenu klupu Plavaca, a ko bi mu bolji savjet mogao dati nego Thomas Tuchel?

Oglasi

Upravo je Tuchela zamijenio Potter prije sedam mjeseci. Podsjetimo, Tuchel je otkaz na klupi Chelseaja dobio nakon što je poražen od zagrebačkog Dinama s 2:1 u Ligi prvaka.

Ipak, Tuchel smatra da ga mlađi kolega neće pitati za savjet, jer mu ni ne treba. 

"Julian me to neće pitati jer mu ne treba moj savjet. Jučer sam telefonom dobio vijest o otpuštanju Grahama Pottera", rekao je Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko Boehly želi Nijemca na klupi morat će se javiti Hasanu Salihamidžiću koji na neki način drži ključeve u svojim rukama kada je u pitanju mogući nasljednik Pottera.

Kako će Nagelsmann primati platu od Bayerna sve dok ne nađe novi klub, Chelsea jednostavno morat platiti kompenzaciju za njegovo dovođenje na Stamford Bridge.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1625662227
Da baš će platiti Bayernu za trenera koji je smijenjen sa pozicije. Ima logike ali nema Ibre cijevi da postavi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi