Muminović: Iskra je nezgodna ekipa, mnoge je namučila

Vezista Olimpika pred Iskru

Muminović: Iskra je nezgodna ekipa, mnoge je namučila

Samir Mlaćo

Fudbaleri Olimpika sutra gostuju ekipi Iskre u Bugojnu u okviru 14. kola Prve lige Federacije BiH.

Izuzetno bitan susret je pred Vukovima.

Jedan od onih koji u posljednje vrijeme pruža odlične partije je iskusni veznjak Milan Muminović.

"Teška utakmica je iza nas. Znali smo da je Bosna odlična ekipa i to su pokazali na terenu. Ipak tri boda su najbitnija, a mi smo do njih došli više nego zasluženo".

Zadovoljan je svojim igrama, ali i igrom ekipe.

"Nakon što sam na početku sezone imao problema sa povredom, vratio sam se u formu i sada sam u potpunosti spreman. Čini mi se da i ekipa igra puno bolje i da smo u pravoj formi’, rekao je veznjak koji se osvrnuo na rezultate koje su on i njegovi saigrači ostvarili jesenas:

"Evidentno je da protiv boljih ekipa i mi igramo bolje. Mišljenja sam da je to povezano sa stilom igre. Puno je lakše igrati sa ekipama koje ‘žele da igraju fudbal’, nego sa ekipama koje igraju defanzivno i zatvoreno. U prilog toj činjenici govori i podatak da smo savladali Velež, Slogu, Zvijezdu, nedavno premijerligaša GOŠK u Kupu BiH, dok sa nominalno slabijim ekipama imamo problema".

Pred Olimpikom je gostovanje u Bugojnu kod Iskre, koja se nalazi u donjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Iskra je nezgodna ekipa, koja je mnoge namučila ove sezone. Na nama je da se nametnemo i da opravdamo ulogu favorita i osvojimo sva tri boda. Sve ostalo osim pobjede, nas ne interesuje’, rekao je iskusni Muminović na kraju razgovora za službenu stranicu tima sa Otoke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije