Održana ceremonija zatvaranja Mundijala koji je pokazao sve čari fudbala i sporta: Bravo Katar!
FOTO: EPA

Pamtit ćemo spektakl iz azijske zemlje

Održana ceremonija zatvaranja Mundijala koji je pokazao sve čari fudbala i sporta: Bravo Katar!

Haris Zilić

Stigao je i taj dan. U Dohi večeras finale Mundijala kojeg je organizovao Katar igraju Francuska i Argentina i sigurno nas očekuje fudbalska poslastica. Finale će se igrati na nevjerovatnom i prelijepom Lusail Iconic stadionu.

Domaćini su prije same finalne utakmimce ponudili spektakl grandioznom ceremonijom zatvaranja.

Pripremili su sjajne koreografije uz muzičku pratnju. Izvedena je i zvaniča himna Mundijala u Kataru koja je pokupila veliki broj simpatija i smatraju za jednu od najboljih u historiji prvenstava svijeta.

[twitter]https://twitter.com/Daily_JK97/status/1604479661006032897[/twitter]

Katar je položio ispit u svakom smislu te riječi. Od infrastrukture, same organizacije, ceremonije otvaranja i zatvaranja Mundijala.

Pesimizam koji je vladao prije početka prvenstva pao je u vodu, a u Kataru nije zabilježen nijedan najmanji navijački incident što je za ogromnu pohvalu.

Oglasi

Ova azijska zemlja je pokazala da se i na pravi sportski način može bodriti svoja ekipa.

Bez huliganstva, alkohola, tuče, političkih parola, jednostavno sve je bilo za čistu desetku.

FIFA može odahnuti, obzirom da je bila na meti raznih komentara posljednju deceniju nakon što se saznalo da će Katar biti domaćin Mundijala 2022. godine.

Nadamo se dae ća šlag na tortu biti sjajno finale između Trikolora i Gaučosa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo do trećeg mjesta je došla selekcija Hrvatske koja je u utakmici za treće mjesto savladala Maroko sa 2:1.

Tek po završetku Mundijala u narednim danima bit će dodatnih analiza svega urađenog, ali ono što smo vidjeli, bravo Katar!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti