Ono što su Srbi sinoć uradili Neymaru nije ni blizu brutalnosti koje je Pele doživljavao na Mundijal

Njega su protivnici baš "častili" prekršajima

Ono što su Srbi sinoć uradili Neymaru nije ni blizu brutalnosti koje je Pele doživljavao na Mundijal

E. Čaušević

Brazilska javnost kritikovala je sinoć fudbalere Srbije da su bili pregrubi prema Neymaru i da su ga namjerno povrijedili jer je fauliran čak devet puta, ali on nije prvi Brazilac koji je imao takav "status" na Svjetskom prvenstvu jer su prema legendarnom Peleu protivnici bili baš brutalni.

Neymar je sinoć u suzama napustio teren u drugom poluvremenu nakon što ga je Nikola Milenković žestoko faulirao, te zbog povrede zgloba morao da izađe iz igre, a Brazilci sada strepe da li je povreda ozbiljnje prirode.

Na Neymarovom desnom zglobu moglo se vidjeti kako je već sve "buknulo" i oteklo što je itekako uplašilo Brazilce koji strahuju da bi njihov najbolji igrač mogao propustiti ostatak Mundijala.

Međutim, na kraju je selektor Tite odlučio da smiri situaciju i nakon utakmice poručio je da će Neymar igrati u narednim mečevima i da je potrebno samo da miruje narednih 48 sati, ali da nije riječ o težoj povredi.

No, to još uvijek nije zvanična informacija jer tek danas će biti poznati rezultati testova koje uradi Neymar. Također, brazilski mediji su žestoko kritikovali igrače Srbije jer smatraju da su pregrubi bili prema Neymaru, a pojedini čak tvrde da su ga i namjerno povrijedili.

Neymar je sinoć dok je bio na terenu pretrpio čak devet prekršaja i po tome je rekorder kada je u pitanju prvo kolo Mundijala.

Oglasi

Ono što je još interesantnije jeste da su u trenutku Neymarovog izlaska s terena igrači Srbije napravili ukupno 12 prekršaja, a čak devet ih je bilo nad prvom zvijezdom Brazila zbog čega i postoji sumnja javnosti u Brazilu da su ga namjerno povrijedili.

Međutim, Neymar nije prvi fudbaler Brazila koji je na Svjetskom prvenstvu imao takav "status", a o brutalnosti protivničkih igrača najbolje može da govori legendarni Pele.

Pele važi za jednog od najboljih igrača svih vremena, te je s Brazilom osvojio čak tri titule prvaka svijeta, a na ovim takmičenjima uspio je da zabije 12 golova.

Tada je fudbal po mnogim stvarima bio dosta drugačiji nego što je to slučaj danas, a igrači su bili znatno grublji i neki takvi startovi su se kod sudija čak i tolerisali što danas nije moguće da se desi.

FIFA je objavila nedavno video na kojem se vidi kakve prekršaje je sve Pele trpio na mečevima Mundijala na kojima se najbolje vidi koliko su pojedini protivnički igrači bili brutalni prema njemu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA-in video o prekršajima nad Peleom pogledajte OVDJE.

Pele je nastupio u karijeri na četiri Svjetska prvenstva s Brazilom, a titule je uspio da osvoji 1958., 1962. i 1970. godine. Odigrao je ukupno 14 mečeva na ovim takmičenjima i tada je bio daleko najveća zvijezda u svijetu fudbala.

Top Komentari

Sars33
Muka mi od vaših naslova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi