Thiago Silva Piksija optužuje za nedostatak poštovanja: "Da je proučavao našu ekipu..."
Thiago Silva tvrdi da Stojković ne poštuje reprezentaciju Brazila (Foto: EPA)

Napad strašan, ali dobra je i odbrana

Thiago Silva Piksija optužuje za nedostatak poštovanja: "Da je proučavao našu ekipu..."

Edmir Škorić

Brazil je sinoć nadigrao Srbiju u svom prvom meču na Svjetskom prvenstvu, te je pogocima Tottenhamove zvijezde Richarlisona slavio sa 2:0.

Brazilci se ne smatraju uzalud glavnim favoritima na Mundijalu u Kataru, a oni su protiv Srbije pokazali koliko su moćni.

Brazil je ofanzivno naročito jak, ali glupo bi bilo i pomisliti da su vezni red ili odbrana "slabi". Nakon utakmice, iskusni Thiago Silva dao je izjavu, a naročito su ga povrijedile riječi selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, koji je prije meča rekao: "Stvarno će igrati s četiri napadača? Ima li ko da ostane iza?".

"Uvijek smo sretni kad pobjeđujemo, 1:0, 2:0. Naša je sreća što se nismo patili. Ne volim puno pričati, polemizirati, ali njihov trener je rekao: 'Igrat ćeš s četiri napadača, ima li ko iza?' Ovo je manjak poštovanja. Ne tražimo da nas se neko boji, ali malo poštovanja. Da ste proučavali našu ekipu, vidjeli biste da smo primili malo golova, bez obzira da li igrali s tri ili četiri napadača", poručio je stoper Chesleaja.

Upitan je li selektor Tite prenio tu vijest, kao način motiviranja momčadi, Silva je potvrdio da je ovih dana teško ostati otuđen.

"Danas sve stigne. Telefon, društveni mediji, koliko god ne želimo pratiti. Otvoriš Instagram i tu si, na “naslovnoj stranici”. Ne volim previše pričati o protivnicima, jer ih sve jako respektujemo. Ali mislim da nas nije poštovao, pogotovo naš odbrambeni sektor. Mislim da on zna ko su Marquinhos, Danilo, Alex Sandro, Thiago Silva".

Oglasi

Piksi razočaran, nakon meča je najviše žalio zbog nedostatka trke u drugom poluvremenu, ali i zdravih igrača (Foto: EPA)

"To su nogometne stvari. Pokušali smo neutralizirati njihove poteze, nisu bili u izglednoj prilici za gol. Nadam se da će u sljedećih nekoliko puta moći malo bolje proučiti našu momčad i imati malo više poštovanja u svojoj izjavi", zaključio je Silva.

Nije procurilo informacija o brazilskoj odbrani, ali skupina je napustila stadion Lusail zabrinuta: uganuće desnog zgloba zvijezde Neymara. Kako je otkrila ljekarska ekipa u Brazilu, broj 10 bit će ponovo procijenjen ovog petka. Danilo je također osjetio bolove na kraju pobjede nad Srbijom i bit će praćen, ali stvara manje brige.

Brazilski tim vraća se na teren sljedećeg ponedjeljka, 28. novembra, kako bi se suočio sa Švicarskom u grupi G. Posljednji meč odigraće početkom decembra protiv Kameruna.

U drugoj utakmici grupe G Švicarska je tijesno rezultatom 1:0 pobijedila Kamerun.

Što se Piksija tiče, on je kazao da je šokiran nakon poraza od Brazila, ali je poslao poruku kompletnoj naciji.

"Ne radi se ovde o taktici. Meni je žao što smo pali u fizičkom smislu i što nemamo zdrave igrače. Jednostavno, nemamo. To je prava istina. Pred nama je period od par dana da se oporavimo i spremimo za utakmice koje odlučuju. Ja se iskreno nadam da ću moći da računam na Kostića. E, sad, šta će biti... Ko to zna. Ali, jedino tu ostaje ta... ta seta, što nismo onako kompletni. Inače bismo mogli da odigramo i te kako dobro protiv Brazila. Ali, tako je kako je".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dok god postoji šansa, dok možete da rješavate svoju sudbinu, treba vierovati. Imamo dve utakmice, vjerujemo i znamo šta nam je činiti. Brazil treba da se zaboravi, samo me interesuje zašto smo fizički pali, zašto nismo trčali kao u prvom poluvremenu. Poslije svega što je naš posao, moramo da se okrenemo i budemo spremni za ono što nas čeka, Kamerun i Švajcarska. Treba da pobijedimo, a pobjede mora da zaslužimo i da molimo Boga da nam igrači budu bolji u fizičkom smislu i da ne osećaju bolove", zaključio je selektor Orlova.

Podsjećamo da reprezentacija Srbije igra naredni meč protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova. Svakako će biti ključna u borbi za drugo mjesto i poraz bi mogao biti eliminacioni za Orlove.

Top Komentari

struja
Do sad nisam vidio da jedan tim ima toliku dominaciju,bravo!
4 0
King_Kenny
...Brazilu nije ni trebala odbrana protiv ovih panjeva,mogli su igrati sa golmanom i 10 napadaca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi