Mundo Deportivo: Dogovoren transfer Neymara?!
EPA

Brazilac napušta Park prinčeva

Mundo Deportivo: Dogovoren transfer Neymara?!

Brazilski fudbaler Neymar posljednjih je dana ponovo u centru zbivanja.

Nakon što je prije dvije godine bio glavni protagonist ljetnog prijelaznog roka, Neymarovo ime se ponovo nalazi na naslovnicama svjetskih medija, i to zbog mogućeg odlaska iz Paris Saint-Germaina.

Nije tajna kako transfer na Park prinčeva nije uspio Neymarova očekivanja koji je voljan sada da ponovo promijeni sredinu, a iako se špekulisalo o povratku u Barcelonu, navodno će 27-godišnja mega-zvijezda preseliti u - Real.

Novinar Mundo Deportiva Francesc Aguilar objavio kako je kako su Paris Saint-Germain i Real postigli dogovor oko Neymara i da samo čekaju da on da 'zeleno svjetlo', a o kakvom se tačno dogovoru radi, u ovom trenutku nije poznato. Posljednja poznata ponuda koju su Kraljevi poslali uključivala je 120 miliona eura plus Luku Modrića.

Iako su ih mediji istisnuli iz borbe, u Barceloni, s druge strane, tvrde da još ništa nije dogovora i da su i dalje u borbi za Neymara koji ja za katalonski tim već nastupao u periodu od 2013. do 2017. godine.

Među onima koji su prokomentarisali eventualni Neymarov transfer u Real je i legendarni Rivaldo, koji smatra kako njegov sunarodnjak ne bi bio 'izdajnik' u očima svojih bivših saigrača ukoliko bi stigao na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ukoliko bi Zidane uspio da dovede Neymara, to ne bi bila izdaja, jer nije isto kada ideš direktno iz Barcelone u Real i kada prvo odeš u neki drugi klub, pa tek onda završiš u Madridu. Mislim da u Barceloni taj transfer ne bi trebali doživljavaati kao izdaju", smatra Rivaldo,

Podsjetimo, Neymar je dosad za Paris Saint-Germain odigrao 58 utakmica i pritom je postigao 51 gol uz 29 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Hala Madrid!!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi