Mundo Deportivo: Fornals blizu Napolija

Napušta redove Villarreala

Mundo Deportivo: Fornals blizu Napolija

Španac Pablo Fornals će, kako javlja Mundo Deportivo, napustiti Villarreal ove zime.

Fornals je na El Madrigal stigao u ljeto 2017. godine, a za vrijeme provedeno u Villarrealu vrijednost je doslovno udvostručio i izrastao u glavnog igrača na sredini terena.

Uz to što je u međuvremenu postao i reprezentativac, sjajnim igrama Fornals je zapao za oko brojnim velikanima i ove zime će, kako javlja Mundo Deportivo, gotovo sigurno napustiti Villarreal. Fornalsu se navodno više ne ostaje u klubu, a naredna stanica u njegovoj karijeri će najvjerovatnije biti Napoli.

Navodno je italijanski klub pristao da plati otkupnu klauzulu za 22-godišnjeg vezistu u iznosu od 30 miliona eura, a sa Fornalsom je prethodnih dana razgovarao i trener Carlo Ancelotti, koji ga je uvjerio kako je Napoli najbolji potez za dalji razvoj njegove karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko se transfer uistinu realizuje, Fornalsa će pod Vezuvom dočekati sunarodnjaci Callejon, Albiol i Ruiz.

Zanimljivo je da je 22-godišnji Fornals u svojoj dosadašnjoj karijeri upisao dva nastupa u dresu Crvene furije, a da je oba puta zaigrao protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi