Napoli u derbiju 20. kola pobijedio Lazio

Italijanska Serija A

Napoli u derbiju 20. kola pobijedio Lazio

Fudbaleri Napolija pobijedili su danas u susretu 20. kola italijanske Serije A Lazio na San Paolo stadionu sa 2:1. 

Bio je ovo pravi derbi 20. kola, a Napolitanci su i nakon ove utakmice ostali u trci sa Juventusom kada je u pitanju Scudetto.

Iako Stara dama još uvijek ima veliku prednost, jasno je da se Napolitanci neće predavati i da će do posljednjeg trenutka voditi bitku, a to su pokazali i u današnjem meču protiv Lazija.

Oni su poveli u 34. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Callejon, a samo tri minute kasnije Milik postavlja rezultat 2:0.

U nastavku meča Lazio je zaigrao nešto bolje pa je stigao do jednog gola u 65. minuti preko Immobilea, ali to je bilo sve što je uspio. Treba reći i to da su Nebesko-plavi ostali sa desetoricom na kraju jer je zbog crvenog kartona meč ranije završio Acerbi. Nekadašnji bh. reprezentativac Senad Lulić je odigrao cijeli meč za Lazio.

Napoli sada ima 47 bodova, odnosno šest manje od Juventusa i meč više, dok je Lazio ostao na 5. pozicji sa 32 osvojena boda.

Italijanska Serija A, 20. kolo:

Napoli - Lazio 2:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi