Mundo Deportivo otkrio tri moguća pojačanja Barce: Jedan je želja, drugi je cilj, treći je opcija

Prvi na listi Haaland

Mundo Deportivo otkrio tri moguća pojačanja Barce: Jedan je želja, drugi je cilj, treći je opcija

Edmir Škorić

Katalonski list Mundo Deportivo predstavio je potencijalna pojačanja Barcelone u idućem ljetnom prijelaznom roku.

Sljedećeg ljeta Barcelona bi trebala da s novim pojačanjima napravi određenu vrstu rekonstrukcije i da se napokon pojača do te mjere da će napasti trofeje u Španiji i Evropi.

Klub s Camp Noua, koji je nedavnim transfer potezima smanjio proračun plata. trebao bi započeti ozbiljnu kupnju na kraju sezone i ima tri želje.

Prema informacijama Mundo Deportiva, Barcelona želi dovesti na ljeto Erlinga Haalanda, Danija Olma i Paula Pogbu. Norvežanina je MD nazvao "željom" Barcelone, bivšeg igrača Dinama jednim od glavnih ciljeva, a veznjaka Manchester Uniteda jednom od opcija u veznom redu.

Najteža, najskuplja i najkompliciranija operacija bila bi svakako dovođenje Haalanda. Napadač Borussije iz Dortmunda briljira i u Bundesligi i u Ligi prvaka te je odavno privukao pozornost najvećih timova na Starom kontinentu. Chelsea ga je htio prošlog ljeta, ali njemački klub je svojoj zvijezdi postavio previsoku cijenu.

Za godinu dana Haaland bi mogao koštati oko 100 miliona eura. Traže ga i Real Madrid, Manchester City, PSG, Real Madrid, Chelsea, zbog čega će Barceloni biti zaista teško da ga dovede u svoje redove.

Pogbina budućnost u Manchesteru je i dalje neizvjesna. Ugovor mu ističe na ljeto i još nije poznato hoće li isti produžiti. I u tom slučaju Barcelona će imati konkurenciju jer Francuza žele mnogi velikani, prije svih PSG, koji u posljednje vrijeme uživa dovodeđi zvučne zvijezde bez odštete.

Što se Olma tiče, on je trenutno u Leipzigu i pod jakim ugovorom, ali nije isključena želja samog igrača da se vrati u Barcelonu odakle je kao tinejdžer otiašo u zagrebački Dinamo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosta toga ovisit će naravno i o Barcinim financijskim mogućnostima i hoće li do tada klub da se stabilizuje nakon brojnih problema usljed velike krize, zbog čega je ovog ljeta ostao bez Lionela Messija, koji je prešao u PSG. 



Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
eeej barselono nemate love za Sefku Okica a hocete Haalanda hhhhh
8 2
Slobodas
Platite porez, platite dugove !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi