Mundo Deportivo: Tri žrtve Pjanićevog transfera u Barcelonu

Dolazak bh. reprezentativca na Nou Camp sve izvjesniji

Mundo Deportivo: Tri žrtve Pjanićevog transfera u Barcelonu

A. Čaušević

Gdje ima dima ima i vatre. Dolazak Miralema Pjanića u Barcelonu je sve izvjesniji, potvrđuju to učestali medijski napisi posljednjih dana kako u Španiji tako i u Italiji. 

Posebnu pažnju Pjanićevom dolasku na Nou Camp pridodaju tradicionalno bliski mediji katalonskom divu. U tome prednjači Mundo Deportivo koji je i danas posvetio interesantan tekst o bh. reprezentaticu.

Poznati list navodi kako će u slučaju Pjanićevog potpisa Arturo Vidal, Ivan Rakitić i Arhtur postati žrtve zvučnog transfera te će njihova pozicija biti dodatno ugrožena.

"Rakitić već ima problema od starta sezone, dolazak Bosanca mu ne bi išao u prilog, iako su planovi da se s ugovor i raskine prije ugovora.

Isto se odnosi i na Vidala koji ima ugovor do 2021. godine. Nije se uspio nametnuti kao nezamjenljivi starter, bez obzira na dobe nastupe. Ovaj 32-godišnjak želi nastaviti na Nou Campu iako ne igra u kontinuitetu kao u Juventusu i Bayernu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Konačno tu je Arthurov slučaj. Fokusiran je na ostanak, ali bi Pjanić koji se već etablirao u svjetskoj eliti igrao na njegovoj poziciji. Od dolaska Quiquea Setiena Brazilac je od 11 susreta odigrao samo četiri kao starter", navodi MD.

Pjanić je dugogodišnja želja Barcelone. U Juventusu je od 2016. godine. Sa Starom damom je osvojio niz trofeja, ali čini se da je nakon četiri godine došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Super da jos jedan Bosanac zaigra za Barsu, kruna karijere. Sarri unistio igru Juventusa.Bravo Pjanke.
14 0
fbigoal
Pomest će njih Pjana a i da mi više sada navijamo za Barcu
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi