Gattusu "puca" glava: Teška povreda sjajnog veznjaka
FOTO - EPA

Nico van terena dva mjeseca

Gattusu "puca" glava: Teška povreda sjajnog veznjaka

Adnan Beganović

Sjajni vezni fudbaler Valencije, Nico, povrijedio se stopalo u utakmici sa Villarrealom. Prve prognoze nisu dobre, odnosno zbog preloma kosti stopala van terena će biti najmanje dva mjeseca.

U jednom od derbija 15. kola španskog prvenstva Villarreal je na svom terenu savladao Valenciju rezultatom 2:1.

Dobar meč odigrali su Villarreal i Valencia. Gosti su poveli u 21. minuti golom iskusnog Cavanija, ali domaći su preko Chukwuezea u 45. i Foytha u 88. minuti stigli do preokreta i tri boda s koja su se probili na 7. poziciji na tabeli.

No, gubitak bodova nije jedina loša vijest za Valenciju nakon ovog susreta, Naime, trener Gennaro Gattuso ostao je i bez sjajnog Nica i to na duži vremenski period.

Igrala se 79. minuta kada je ovaj fudbaler i to na nosilima napustio teren, a detaljni liječnički pregledi pokazali su da se radi o ozbiljoj povredi.

Veznjak Valencije je slomio kosti stopala, a u klubu razmatraju različite terapijske mogućnosti za njegov oporavak, a sve je izvjesnije da će morati "pod nož".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko definitivna odluka bude operacija, Nico će van terena biti najmanje dva mjeseca, pa nije isključeno da Valencia u narednim danima bude aktivna na tržištu. Izostanak sjajnog veznjaka teško će nadoknaditi.

Inače, Valencija se nakon 15 odigranih kola nalazi na 10. mjestu tabele sa 19 osvojenih bodova. Šest više ima Betis na 6. mjestu koje garantuje izlazak na evropsku scenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi