Odigran meč koji će se dugo pamtiti: Sedam golova, tri penala, VAR, crveni karton, preokreti...
FOTO: NŠ Mura/facebook

Bh. fudbaler upisao asistenciju

Odigran meč koji će se dugo pamtiti: Sedam golova, tri penala, VAR, crveni karton, preokreti...

H. Zilić

Nevjerovatan duel smo vidjeli u drugom kolu slovenske Prve lige.

U Murskoj Soboti viđeno je sve što fudbal može ponuditi.

Sedam golova, tri penala, VAR, crveni karton... Na kraju trijumf Mure protiv Domžala rezultatom 4:3.

Počelo je sve u 17. minuti kada je Daku pogodio za vodstvo Mure od 1:0.

Nakon toga preokret Domžala.

Pišek u 24. minuti poravnava na 1:1, a Strajnar u 27. minuti preokreće rezultat u korist Domžala i to je bilo 1:2.

Oglasi

Domaćini su se mogli vratiti u susret u 30. minuti, međutim Bobičanec je promašio penal, a brzo je stigla kazna. Jakupović u 37. minuti pogađa za vodstvo gostiju od 1:3.

U drugom poluvremenu bolja igra Mure.

Daku u 61. minuti smanjuje rezultat na 2:3, a u 67. minuti Pišek je dobio crveni karton i gosti su ostali sa igračem manje, a dosuđen je i penal za Muru.

I tu je nastavljena drama. Mulalić brani prvi penal Dakuu, ali VAR je ponovio penal jer je golman Domžala ranije izletio ispred linije. Iz drugog pokušaja Bobičanec je bio siguran za 3:3.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U 89. minuti totalni preokret. Bh. fudbaler Amar Beganović je centrirao, a Petković pogodio za 4:3 i veliki trijumf Mure u utakmici koja će se dugo pamtiti.

Beganović je bio starter u redovima Mure, dok je Enes Alić kod domžala u igru ušao u drugom poluvremenu, a golman Mulalić je bio u startnoj postavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti