Ibričić se sjajno snašao u novoj ulozi, a Džeko će i dalje ostati samo luda želja

Radi dobar posao

Ibričić se sjajno snašao u novoj ulozi, a Džeko će i dalje ostati samo luda želja

E. Škorić

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić dobro se snašao u svojoj novoj ulozi u Domžalama.

Nedavno je Ibričić okončao profesionalnu igračku karijeru, ali je odmah zadužio mjesto sportskog direktora u slovenačkom klubu i čini se da mu za sada dobro "leži" ta funkcija.

Kako piše portal Nogomania, Ibričić je dogovorio dolazak 18-godišnjeg Andreja Đurića iz beogradske Crvene zvezde. Ovaj mladi nogometaš smatra se velikim talentom i nastupa za U19 reprezentaciju Srbije.

Očekuje se da će Đurić, koji će također igrati u nadolazećem Evropskom prvenstvu za nogometaše do 19 godina u Slovačkoj, povesti pola godine u Domžalama. Ugovor ne sadrži opciju otkupa ugovora koji je Đurić prošle godine potpisao do 2025. godine.

Dakle, on će ostati pod ugovorom sa Zvezdom, ali će u Domžalama dobiti priliku da se kali.

“Ovaj se transfer trebao dogoditi još prošlog ljeta, ali tada se stvari nisu poklopile, a kad se opet ukazala prilika, nisam se dvoumio. Riječ je o super talentu koji je već igrao za prvu momčad giganta iz Srbije. To puno govori”, rekao je za klubsku stranicu Domžala naš nekadašnji reprezentativac Ibričić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prethodno je u Domžale stigao reprezentativac Dominikanske Republike Christian Schoissengeyr iz bečke Austrije, te su produženi ugovori s nekolicinom bitnih igrača, dok je za trenera postavljen talentovani Simon Rožman.

U Domžalama su se u jednom momentu ponadali dolasku Edina Džeke na kraju svoje karijere, ali to definitivno nije realno. Spona između Džeke i Domžala je upravo Ibričić, s obzirom na to da su njih dvojica dugi niz godina veliki prijatelji. Edin je trenutno Interov, a postoje naznake da bi ovog ljeta mogao ostvariti još jedan veliki transfer, pošto ga prate klubovi poput Juventusa i Real Madrida.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ovaj Dominikanac možda bude pojačanje. Igrao za bečku Austriju i Šturm, a austrijska liga je ipak klasu iznad slovenačke. Međutim nisam siguran da je pametan potez dovođenje mladog igrača Zvezde na pozajmicu bez prava otkupa. Razigravaš neiskusnog igrača besplatno, istrpiš sve njegove kikseve i on se vrati u matični klub, a ti nemaš nikakve koristi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi