Mura šokirala Olimpiju, Suljić nastavio po starom

Kralj asistencija

Mura šokirala Olimpiju, Suljić nastavio po starom

Nakon reprezentativne pauze nogomet se vratio u Sloveniju. U sklopu 17. kola tamošnjeg šampionata Olimpija je na Stožicama ugostila Muru, a premda je ovaj susret ušla kao veliki favorit, na kraju nije uspjela slaviti. Susret je završio rezultatom 2:2.

Malo ko je očekivao da će Mura otkinuti bod Olimpiji, pošto su domaći od samog starta nametnuli terensku inicijativu i bili puno bolji protivnik u odnosu na goste.

Ofanzivna pred golom Mure isplatila se Olimpiji u finišu prvog poluvremena, tačnije u 40. minuti kada je Vombergar pogodio za 1:0, a taj rezultat je bio na snazi sve do 68. minute. Prednost je udvstručio Savić kojem je asistirao nekadašnji nogometaš Sarajeva Asmir Suljić.

Činilo se da će Olimpija upisati nova tri boda i nastaviti potjeru za Mariborom, no u posljednje dvije minute susreta Horvat je s dva pogotka priredio hladan tuš domaćim navijačima.

Asmir Suljić je, s druge strane, pokazao da ne nosi tek tako epitet 'kralja asistencija'. Večerašnja mu je bila ujedno deveta u slovenačkom prvenstvu, a na kontu ima i dva pogotka.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga Slovenije, 17. kolo:

Olimpija - Mura 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi