Ludnica u Ljubljani: Osam golova, Suljić gol, Ibričić gol i dvije asistencije

Olimpija - Domžale 4:4

Ludnica u Ljubljani: Osam golova, Suljić gol, Ibričić gol i dvije asistencije

Derbi meč 15. kola slovenačke Prve lige odigrali su Domžale i Olimpija, koji su u rijetko viđenom meču podijelili bodove odigravši 4:4.

Prvi gol na utakmici djelo je Asmira Suljića, koji je u 15. minuti pogodio za vodstvo Olimpije od 1:0. Potom na scenu stupa Ibričić, koji prvo u 17. minuti pogađa iz penala za 1:1, a potom u 28. asistira Nicholsonu za preokret Domžala.

U 34. minuti Kronaveter zabija za 2:2, da bi samo tri minute kasnije Melnjak pogodio za novo vodstvo gostiju i to nakon još jedne asistencije Ibričića.

Igrao se 61. minut kada je Nicholson doveo Domžale do vodstva od 4:2, ali do kraja utakmice Olimpija stiže do boda i to zahvaljujući penalima. Oba jedanaesterca iskoristio je Kronaveter, prvo u 77. a potom i u 86. minuti kada je kompletirao svoj hat-trick.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Olimpija je ostala na drugom mjestu tabele i sada ima 29 bodova, četiri manje od Maribora. Domžale je šesti sa 17 bodova, a ovo mu je bio treći uzastopni remi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti