Muratović: Neće ni Ircima biti lako, mi smo favoriti
Foto: EPA

Vjeruje u plasman na EP

Muratović: Neće ni Ircima biti lako, mi smo favoriti

Naš nacionalni tim će se za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj boriti protiv Republike Irske, a bivši bh. reprezentativac Samir Muratović smatra da možemo otići na drugo veliko takmičenje. 

"Nema slabih protivnika u baražu, iako priznajem da sam priželjkivao Sloveniju. Bilo bi u tom slučaju mnogo više naših ljudi na tribinama, ali šta možemo, treba se sada spremati za Republiku Irsku i uvjeren sam da im neće biti lako", izjavio je Muratović za SportSport.ba.

Muratović reprezentaciju Republike Irske ne poznaje najbolje, ali ističe da nije ništa kvalitetnija od Velsa koji je poražen u Zenici sa 2:0. 

"Ne mogu reći da odlično poznajem protivniku, ali po onome što znam siguran sam da će igrati čvrsto na prekide, a to je velika opasnost za nas. Treba uzeti u obzir da smo mi favoriti, doduše ne veliki."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo.

"Normalno da vjerujem, ja sam siguran da ćemo se plasirati. Zmajevi moraju dati sve od sebe, i pritom igrati strpljivo i svoje šanse koristiti na najbolji način. Najvažnije je odigrati čvrsto u defanzivi i nedozvoliti Ircima da postignu gol", zaključio je Muratović na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.