Muriel napušta Sevillu, poznat novi klub?

Nije se snašao

Muriel napušta Sevillu, poznat novi klub?

Kolumbijski napadač Luis Muriel je prošlog ljeta za 20 miliona eura stigao u Sevillu iz Sampdorije, ali u andaluškom klubu nije opravdao očekivanja.

Bivši napadač Udinesea je ove sezone započeo samo jednu utakmicu u ligi kao starter, nije se naigrao iako njegov učinak nije bio loš s obzirom na to koliko je vremena proveo na terenu.

Španski mediji pišu da bi Muriel već u januaru mogao napustiti Sevillu, a kao njegov novi klub spominje se Sporting.

Klub iz Lisabona je otvoreno izrazio želju da dovede 27-godišnjeg Kolumbijca, koji je ugovorom za Sevillu vezan čak do 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luis Muriel je ove sezone treća napadačka opcija Seville iza Wissama Ben Yeddera i Andrea Silve, koji ga je od dolaska iz Milana u potpunosti zasjenio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi