Trećeligaš zaustavio Sevillu, remi Celte i Sociedada

Kup Kralja, 1/16 finala

Trećeligaš zaustavio Sevillu, remi Celte i Sociedada

Danas je nastavljeno takmičenje u španskom Kupu Kralja, a najveće iznenađenje je viđeno u duelu trećeligaša Villanovensea i Seville.

Villanovense je na svom terenu ugostio Sevillu u prvom susretu 1/16 finala Kupa Kralja i uspio izvući 0:0 protiv moćnog protivnika.

Nije Sevilla u potpunosti bila bez svojih najvećih zvijezda na ovom susretu, ali nije uspjela pronaći put do mreže domaćina uprkos nekoliko dobrih prilika.

Villanovense se uspio odbraniti, ali i nekoliko puta zaprijetiti, pa će se o putniku u osminu finala odlučivati u revanšu.

Ništa nije riješeno ni u prvom meču između Celte i Real Sociedada odigranom u Vigu. Celta je povela u 58. minuti preko Iago Aspasa, ali je Juanmi u 89. minuti uspio poravnati i donijeti Sociedadu remi.

Danas su snage odmjerile i ekipe Sporting Giona i Eibara, a domaći Sporting će sa velikom prednošću dočekati revanš s obzirom da je slavio pobjedu rezultatom 2:0. Golove za Sporting Gijon su postigli Đurđević u 54. i Manzambi u 86. minuti.

Kup Kralja, 1/16 finala:

Sporting Gijon - Eibar 2:0
Celta Vigo - Real Sociedad 1:1
Villanovense - Sevilla 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi