Murphy: Niko dobar kao Sanchez ne želi u Arsenal
Foto: EPA

Bivši veznjak Liverpoola

Murphy: Niko dobar kao Sanchez ne želi u Arsenal

S. Bošković

Bivši veznjak Liverpoola Danny Murphy upozorio je Arsenal da neće moći zamijeniti Alexisa Sancheza, ukoliko Čileanac napusti Emirates stadion. 

Alexis Sanchez već se dugo povezuje s odlaskom iz Topnika, a posljednje vijesti iz Engleske govore da čileanski reprezentativac odbio potpisati novi ugovor s Arsenalom, te da želi prijeći u Manchester City, koji mu nudi sedmičnu platu od 400.000 funti. 

Murphy smatra da bi uprava Arsenala trebala udovoljiti zahtjevima svog najboljeg igrača. 

"Sanchez traži toliko novca od Arsenala jer takvu cifru može dobiti negdje drugdje", rekao je Murphy, te dodao: 

"To je jednostavna matematika. On želi 20 miliona funti godišnje, a kroz četiri godine to je 80 miliona funti. Da bi ste doveli igrača sličnog kvaliteta morate izdvojiti tu cifru. Ali Arsenal ne može pronaći nekog njegove kvalitete, jer niko ko je toliko dobar ne želi igrati za njih", zaključio je Murphy. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone je Alexis Sanchez postigao 30 golova na 51 utakmici koju je odigrao za Topnike. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi