Povratak na velika vrata legende Liverpoola

Ikona tima sa Anfielda

Povratak na velika vrata legende Liverpoola

O. Lekić

Nakon izuzetno uspješne igračke karijere Steven Gerrard želi da se okuša i u trenerskim vodama. 

Poslije legendarnih 17 godina provedenih u Liverpoolu uslijedila je kraća američka epizoda u LA Galaxyu u kojem se Gerrard zadržao samo jednu sezonu. Sada se legendarni Englez želi okušati u trenerskim vodama.

Gerrard trenutno radi u omladinskom pogonu Liverpoola, a ujedno je i komentator BT Sporta. Dok popularni Stivi uživa vodeći U18 ekipu svog najdražeg tima, prema navodima britanskih medija, dobio je ponudu da postane menadžer Glasgow Rangersa. 

Škotski velikan je prije šest godina zbog nagomilanih dugova izbačen u četvrti rang fudbala u Škotskoj, da bi se prošle sezone vratio u škotski Premiership, gdje još uvijek nije uspio da ugrozi nedodirljivi Celtic koji će ove sezone osvojiti sedmu uzastopnu titulu ove zemlje. S obzirnom na to da im je i drugo mjesto ugroženo, uprava ekipe sa Ibroxa je odlučila razdrmati svlačionicu.

Sadašnji menadžer Graeme Murty nije ispunio očekivanja, nakon što su uručili otkaz portugalskom stručnjaku Pedru Caxinhi, čelnici Rengersa traže dugoročno rješenje na trenerskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijeli posao za sada koči sam Gerrard, koji nije siguran da li je tako veliki klub kao Rangers pravo mjesto da legendarni igrač Liverpoola počne svoju trenersku karijeru. 

Zanimljivo je i to, da ukoliko prihvati ponudu tima iz Glasgowa, u legendarnom Old Firm derbiju će igrati protiv Celtica na čijoj klupi sjedi Brendan Rodgers koji je Gerrardu bio trener u posljednje tri sezone u Liverpoolu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti