Musa i društvo nadigrali Italiju, prolaz osiguran

Evropsko prvenstvo za kadete

Musa i društvo nadigrali Italiju, prolaz osiguran

Edmir Škorić

Bosanskohercegovačka kadetska reprezentacija porazila je Italiju rezultatom75:65 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Osim što smo upisali sigurnu pobjedu, uspjeli smo da kolo prije kraja prve faze EP-a osiguramo prolaz u naredni krug.

Nakon pobjede od 20 razlike nad Srbijom, uslijedila je još jedna uvjerljiva partija i pobjeda nad Italijom. U uvodnim minutama utakmice vidjelo se ko je "šef" na parketu, mada je Italija u tim trenucima još i djelovala kao dobar rival.

Ipak, kako je vrijeme prolazilo, bili smo sve dominantniji i superiorniji. Poslije prve četvrtine izabranici Josipa Pandže vodili su 11 razlike (25:14). 

Druga dionica sve je riješila, pošto smo u istoj primili svega pet poena, a dali 20 više. Na poluvremenu je bilo 50:19, uz trojku 's parkinga' Adija Alikadića u posljednjoj sekundi.

U trećoj dionici, očekivano, Pandža daje šansu i ostalim igračima, igrali smo rasterećeno, pa je Italija malo i smanjila rezultat, ako se to može tako reći, obzirom da je prednost i početkom četvrtine dionice iznosila 26 poena (66:40). Do kraja utakmice više rezultat nije bio ni bitan, pobjeda Zmajića bila je već upisana, pa je Italija uspjela da se malo vrati, ali konačan rezultat glasio je 75:65.

Briljirao je Džanan Musa, kome su tri asistencije nedostajale za triple-double. Musa je ubacio 23 poena uz čak 19 skokova, Njegoš Sikiraš dodao je 13 poena uz pet skokova, a Sanjin Čampara također je ubacio 13 poena. 

Kod našeg protivnika Caruso je sa 16 poena i 13 skokova bio najbolji igrač, dok je Serpilli ubacio 12 poena, a Valentini 13. 

Ostaje nam da odigramo još meč s Fincima, a on je čista formalnost, obzirom da smo već u drugom krugu, ali ne sumnjamo da će naši momci i sutra da slave pobjedu. Ko može da ih zaustavi, postavlja se pitanje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.