Protiv Italije za drugi krug

BiH igra danas protiv Italije

Protiv Italije za drugi krug

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati drugu utakmicu na Evropskom prvenstvi u Litvaniji.

Nakon što je naša selekcija jučer razbila Srbiju s 20 poena razlike (76:56), naša selekcija danas igra protiv Italije, koja je uz dosta muke savladala selekciju Finske 68:65.

Duel bh. kadeta i Italije donijeće odluku o prvom učesniku naredne faze takmičenja, a izabranici Josipa Pandže u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti

"Zadovoljan sam prvom pobjedom, jer je svaka prva utakmica puna pritiska i posebnih emocija kod djece. Važno je da smo probili tu barijeru", rekao je u izjavi za SportSport.ba selektor Pandža nakon meča sa Srbijom.

Ono što je krasilo igru bh. selekcije u duelu sa Srbijom je odlična odbrana. Sjajna igra u defanzivi nam je donijela veliki broj laganih koševa, a ako ponovimo istu igru protiv Italije, lagano se naša selekcija može početi pripremati za drugi krug.

"Nikog se ne bojimo, ali idemo meč po meč", riječi su Džanana Muse. On će i protiv Italije biti glavna karika igre bh. selekcije, koja bi već nakon dva meča mogla osigurati nastup u drugom krugu.

Susret s Italijom se igra od 13 i 30...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti