Musa i Stipanović odlični, ali Torino ipak bolji od Cedevite
Foto: Twitter/Cedevita

Eurocup, Grupa A

Musa i Stipanović odlični, ali Torino ipak bolji od Cedevite

Cedevita je u prvom kolu Eurocupa, u okviru Grupe A, ugostila italijanski Torino. Svi prisutni u dvorani Dražen Petrović su mogli gledati izuzetno zanimljiv i neizvjestan susret, a na kraju su ipak bolji bili gosti iz Torina i slavili pobjedu rezultatom 86:83.

Susret je bio neizvjestan od samog početka. Prva dionica je riješena u korist Torina rezultatom 18:17, da bi u drugoj četvrtini Cedevita napravila veliku seriju i na odmor otišla pri vodstvu od 47:39.

Ipak, baš kao i Cedevita u drugoj, i Torino u trećoj dionici pravi veliku seriju, pa su gosti u zadnju četvrtinu ušli s minimalnom prednošću.

Sami početak četvrte četvrtine donosi odličnu igru Cedevite, ali Torino ne dopušta Zagrepčanima da se "odlijepe", pa se do kraja gledala "rezultatska klackalica". U samoj završnici košarkaši Torina su bili prisebniji, pa su uspjeli privesti susret kraju, iako je Cedevita pred sami kraj susreta imala napad za pobjedu, ali je Will Cherry napravio faul u napadu i omogućio gostima da odu na plus četiri.

Nekoliko sekudni prije kraja susreta Džanan Musa je izborio slobodna bacanja, ali je to Cedeviti bilo dovoljno samo da umanji razliku.

U ekipi Torina najefikasniji je bio Trevor Mbakwe sa 20 poena, 17 je dodao Diante Garrett, dok je 15 ubacio Lamar Patterson.

U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Demetris Nichols sa 17 ubačenih poena, dok su odlične partije pružili i bh. košarkaši Andrija Stipanović i Džanan Musa. Stipanović je postigao 15, dok je Musa ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti