Musa i Stipanović vodili Cedevitu do nove pobjede

Sjajni nastupi bh. dvojca

Musa i Stipanović vodili Cedevitu do nove pobjede

M. Šljivak

Džanan Musa i Andrija Stipanović odveli su ekipu Cedevite do nove pobjede u prvenstvu Hrvatske.

Aktuelni prvak ove zemlje je u 6. kolu savladao na svom parketu Škreljevo sa uvjerljivih 93:68. Musa i Stipanović su bili ponajbolji pojedinci meča, a ubacili su po 14 poena.

Gostujući košarkaši su konkurentni bili samo u početnih 10 minuta meča. Ovaj dio igre su dobili (15:18), ali je u nastavku Cedevita dominirala.

Već do poluvremena hrvatski šampion pravi devet poena prednosti (37:28), da bi u nastavku potpuno razbili protivnika za konačnih plus 25.

Musa je na parketu provep ukupno 20 minuta, a pored 14 ubačenih poena (5 od 8 iz  igre), imao je i pet skokova i tri asistencije za indeks korisnosti od 18. 

Stipanović je 14 poena ubacio za nešto više od 15 minuta uz samo jedan promašaj iz igre (6 od 7).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nik Slavica sa 19 poena, a većinu poena je dao u samom finišu kada je igrao gotovo sam protiv petorke Škreljeva.

Kod Škreljeva najefikasniji je bio nekadašnji košarkaš Širokog i Bosne Jasmin Perković, koji je meč završio sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi