Musa nikad lakše do dvocifrenog broja poena

Lagan trijumf Cedevite

Musa nikad lakše do dvocifrenog broja poena

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite upisali su lagan trijumf na gostovanju kod Zaboka u susretu 5. kola prvenstva Hrvatske, a slavili su rezultatom 111:74.

Od prve do posljednje minute Cedevita je dominirala. Razlika u kvaliteti je bila vidljiva i već nakon prve dionice gosti su imali prednost od 14 poena, 14:28.

Nastavila je Cedevita sa boljom igrom i u ostatku prvog dijela. Jednostavno, Zabok nije mogao ništa znatno jačem rivali i na odmoru su već bili u minusu od 22 poena, 55:33.

Nisu se gosti zaustavili ni u nastavku meča. Prednost je iz napada u napad rasla i bilo je samo pitanje sa koliko će razlike meč biti odlučen. Na kraju je ekipa Jure Zdovca upisala trijumf od 37 razlike uz jako dobar nastup Džanana Muse.

Mladi bh. košarkaš je ubacio 11 poena za 16 minuta, a imao je i tri asistencije uz samo jedan  promašen šut iz igre.

Najefikasniji u redovima prvaka Hrtvatske bio je Toni Katić sa 19 poena, Chris Johnson je dodao 18, dok je kod Zaboka duo Kapusta-Vučić ubacio o 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi