Musa nakon utakmice u Zenici završio u Hitnoj pomoći!

Zbog visoke temperature

Musa nakon utakmice u Zenici završio u Hitnoj pomoći!

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Zenici od Švedske sa 88:72 u meču 4. kola grupne faze pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon dvije odlične pobjede protiv Slovačke i Armenije naši košarkaši su sinoć doživjeli drugi poraz u pretkvalifikacijama, a od ekipe Duška Vujoševića ponovo je bila bolja Švedska. U ovom meču najviše se očekivalo od Džanana Muse koji je na kraju postigao 12 poena, ali je bio vidno "odsutan" s ove utakmice.

Međutim, kako saznaje SportSport.ba iz pouzdanih izvora Musa već nekoliko dana ima zdravstvenih problema. Bh. košarkaš je pred meč s Armenijom morao na infuziju, ali su u našem timu uspjeli da ga osposobe za taj meč u kojem je Musa bio odličan i vodio je bh. tim do pobjede.

Ipak, problemi za mladog košarkaša su se nastavili i nakon utakmice s Armenijom. Musa je pred sinoćnju utakmicu imao visoku temperaturu, ali je učinjeno sve da on bude osposobljen za igru. Bilo je vidljivo da naš najbolji igrač nije spreman, no jasno je da to nije nikakav alibi, te da Musa nije želio da se pravda zdravstvenim problemima nakon utakmice.

Musa je na press konferenciji nakon meča poručio da će bh. košarkaši učiniti sve da slave u naredne dvije utakmice na gostovanjima protiv Slovačke i Armenije i tako se plasiraju u kvalifikacije za SP. Također, kako saznaje SportSport.ba Musa je u ranim jutarnjim satima zbog problema sa temperaturom završio u hitnoj gdje je ponovo morao na infuziju.

No, Musa se našao danas u autobusu naše ekipe koja će iz Tuzle otputovati za Slovačku. Iako je očito da ima zdravstvenih problema jasno je da ne želi ostaviti svoje saigrače na cjedilu u dvije najvažnije utakmice ovih pretkvalifikacija.

Pored svih problema za Vujoševića i naš stručni štab danas je bh. selektor ostao bez Alexa Renfroea koji je zbog nediscipline odstranjen iz ekipe. Podsjećamo, Renfroe se sinoć provodio po zeničkim noćnim klubovima u društvu atraktivne manekenke i voditeljice Danielle Mijatović nakon čega je Vujošević sa svojim stručnim štabom odlučio da Renfroea odstrani iz selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi